Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Heti egy húsmentes nap a közétkeztetésben - online kvíz és programajánló

2023. augusztus 25. - Borsós Zsófia

A Zöld-Híd Alapítvány már évek óta foglalkozik a húsmentes napok témájával. A blog rendszeres olvasói emlékezhetnek a témához kapcsolódó letölthető kiadványok ismertetőjére vagy a lehetőségeket bemutató online konferencia rögzített anyagának megosztására.

2023.07.03.-án húsmentes évzáró piknikre hívtuk az óvodapedagógusokat a Civil Közösségek Háza Esze Tamás kertjébe (7624 Pécs, Esze Tamás utca 3.). A programon 12 baranyai óvoda munkatársai vettek részt, összesen 22 fő. 

A délután során bemutattuk a heti egy húsmentes nappal kapcsolatos előrelépéseket, kiemelt figyelmet kapott a hír, miszerint a Hungast Csoport 2023 áprilisától bevezette Pécsett a heti egy húsmentes napot a közétkeztetésben. Foglalkoztunk a túlzott húsfogyasztás káros hatásaival is, a résztvevők egy gyakorlat során megismerhették a különböző élelmiszerek vízlábnyomát (azaz mennyi vízre van szükség egy-egy élelmiszer előállításához). A program során húsmentes helyi termék kóstolót is kínáltunk a Bocz Családi Gazdaság termékeiből. A kötetlen beszélgetés keretében pedig  tapasztalatokat, visszajelzéseket gyűjtöttünk a heti egy húsmentes nap pécsi megvalósulásáról, melyeket később megosztottunk a Hungast Csoport munkatársával. A visszajelzéseket továbbra is várjuk a borsoszsofia.zoldhid@gmail.com címre.

 Képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány

Öko-Kuckó Facebook oldalunkon július 9. és 23. között online nyereményjátékot hirdettünk meg az érdeklődők számára "Hús-kvíz" címen.

Aki lemaradt a játékról, de szívesen kipróbálná, hogy hány húsfogyasztással kapcsolatos kérdésre tud helyesen válaszolni, itt éri el a kvízkérdéseket.

 kep2_23.png

 

A Zöld-híd Alapítvány idén is részt vesz a Pécsett megrendezésre kerülő Tanuló Város Fesztiválon, mely keretében a húsmentesség népszerűsítését is célul tűzzük az alábbi programmal:

09.22.-én (péntek) 13.00 és 18.00 között, valamint 09.23.-án (szombat) 10.00 és 18.00 között Öko-Kuckó játszóház lesz a Széchenyi téren (szabadtéri program), kiemelt téma: heti egy húsmentes nap.

 

A húsmentességgel kapcsolatos programjaink a Magyar Természetvédők Szövetségének országos kampánya keretében, a "Game on" projekt támogatásával valósulnak meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr4118198015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása