Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Legnépszerűbb bejegyzéseink 2022-ben

2023. január 09. - Borsós Zsófia

Az új év elején, az új ötletek megvalósítása előtt szeretnénk egy kicsit visszatekinteni 2022-re. Az év legnépszerűbb bejegyzéseit vesszük sorra, felelevenítve az online és jelenléti programjainkat, felhívásainkat és megosztott módszertani anyagainkat. 

 1_11.png

Az év legnépszerűbb felhívása: "Így kapcsolódunk az Európai Mobilitási Héthez"

Annak ellenére, hogy az Európai Mobilitási Hét és az autómentes nap a nevelési elején elején kerül megrendezésre, amikor rengeteg más feladat van az óvodában, 2022-ben a zöld jeles nap kapcsán meghirdetett kezdeményezésünkhöz 12 óvoda 33 óvodai csoportja csatlakozott. A résztvevők részletes képes beszámolóira nagyon sokan voltak kíváncsiak, így került fel a listára a bejegyzés. Érdemes végiglapozni az ötleteket, mivel 2023-ban is lesz mobilitási hét.

ovodai_feldolgozas_ujrahasznositas_1.jpg

Kép forrása: Keleti Városrészi Óvoda Somogyi Tagóvodája (Pécs)

 

Az év legnépszerűbb letölthető anyaga: Közeledik a beporzók napja

beporzók napjához közeledve a csoportszobában végezhető és udvari tevékenységeket gyűjtöttünk össze a jeles nap óvodai megünnepléséhez. Az alábbi -az eredeti bejegyzésből letölthető- foglalkoztató lapok mellett számos online elérhető anyag linkjét tartalmazza még az anyag, mely idén is hasznos lehet márciusban, vagy akár április végén, a méhek napja környékén. 

beporzok_zolditore_1_1.png

  Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

 

Az év legnépszerűbb online programja: Online tájékoztató a Zöld Óvoda címpályázat első lépéseiről

Minden évben toplistás helyen szerepelnek a blogra feltöltött bejegyzések között azok, amelyek a Zöld Óvoda címpályázat kiírásához, változásaihoz kapcsolódnak. A 2022-es felhívás megjelenésekor online tájékoztatót szervezetünk, melyen sok óvodapedagógus vett részt, nem meglepő, hogy a program meghívója is a legnépszerűbb bejegyzések közé került.

zold_ovoda_logo.png

Kép forrása: Zöld Óvoda Hálózat

 

Az év legnépszerűbb jelenléti programja: "Zöld jeles napok az óvodában és otthon" továbbképzés

2022 májusában (05.16.-18.) 30 órás, akkreditált pedagógus továbbképzést (“Zöld jeles napok az óvodában és otthon”) valósított meg a Zöld-Híd alapítvány Pécsett, 16 óvodapedagógus részvételével. Ez a program szervezetünk második saját fejlesztésű pedagógus továbbképzése, melyet 2022-ben tartottunk meg először. A háromnapos képzés nagyon jó hangulatban telt, megvalósítását az Agrárminisztériumtól Zöld Forrás programja keretében kapott támogatás tette lehetővé. A programmal kapcsolatos hirdetés volt az egyik legolvasottabb, jelenléti programhoz kapcsolódó bejegyzés az oldalon. Bővebb információ Zöld Óvoda mentorálási munkánkról és továbbképzéseinkről: https://www.zold-hid.hu/zold-forras-projektek/


zjn-2022_05.png

 Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

 

Az év legnépszerűbb háttéranyaga: Az év élőlényei - 2022

Tavaly is összegyűjtöttük az év élőlényeit, melyek kiemelt figyelmet kaptak 2022-ben. Ez volt az év legnépszerűbb, legtöbb megtekintést elérő cikke. Idén új élőlények kerülnek majd az érdeklődés középpontjába, de ne feledjük a korábbiakat sem.

az_ev_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr7418021298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása