Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Február 15.-ig még szavazhatunk az Év beporzóira

2025. február 11. - Borsós Zsófia

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület az Év beporzói szavazást – csatlakozva sok hasonló figyelemfelkeltő törekvéshez – először 2023-ban hirdette meg. Nem egyetlen fajt szeretnénk évente a társadalom figyelmébe ajánlani, hanem egy állatcsoportot. A közönség által három javaslatból, online szavazás útján kiválasztott csoportot és annak részletesebb bemutatását minden évben a Beporzók napja (március 10.) előtt, március elsején hozzuk nyilvánosságra. A kiemelt állatokkal kapcsolatos biológiai és természetvédelmi ismeretek mellett kulturális vonatkozásokat, pedagógiai ötleteket is megosztunk, hogy segítsük a pedagógusokat, közművelőket, és akár szülőket is a beporzók ünneplésében, megszerettetésében, az ismeretterjesztésben.

ev_beporzoi_2025.png

Kép és szöveg forrása: MKNE

A 2025. évi versenyben bogarak közül választottunk ki három csoportot. A bogarak beporzó szerepe is a táplálkozásukkal kapcsolatos: virágport vagy nektárt szeretnének fogyasztani, ezért keresik fel a virágokat, egyiket a másik után… Vannak köztük, amelyek nagy dúlást végeznek egy-egy virágban, hiszen jól működő rágó szájszervekkel vannak „felszerelve”. A bogarak a földi élővilág legtöbb fajt számláló, legváltozatosabb rendje. A sokféleségből hazai, kisebb testű, köztük kifejezetten apró, nem rovarászok előtt alig ismert csoportokat bocsátunk most szavazásra.

 

A szavazatok beérkezésének határideje: 2025. február 15.

A darázscincérek, lágybogárfélék és marókák ismertetője és a szavazó felület itt érhető el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr5418793372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása