Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Mackó kiállítás a Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái intézmény Napsugár óvodájában

2024. március 03. - Borsós Zsófia

Február másodika, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja, melyhez a népi világban számos hiedelem, szokás, idő –és terményjóslás tartozik. Mind közül talán a legismertebb a medvékhez tartozó időjóslás. Ha február második napján felébred a medve, kibújik a barlangjából és meglátja az árnyékát, megijed tőle, visszabújik és még negyven napig tart a tél. Borús idő esetén a medve nem látja meg az árnyékát, ami azt jelenti, hogy már közeleg a tavasz.

macko1.jpg

A képek és a szöveg forrása: szigetvári Napsugár Óvoda

Ezen jeles nap alkalmából a szigetvári Napsugár óvoda Maci csoportja úgy döntött, hogy Mackó-kiállítást szervez. Az óvoda összes csoportjával karöltve, gyermekek, szülők, pedagógusok együttműködésével közel 250 darab plüssmackó gyűlt össze a kezdeményezésre. A kiállítás főszereplői a Mackók, akik különböző szituációkban, élethelyzetekben lettek megörökítve. Látható motoros Mackó, piknikező Mackó társaság, fényképész Mackó és modelljei, sportoló Mackók, buszsofőr Mackó és az utasai, bábelőadás a Mackóknak, zenész Mackó, mini Mackóvilág, a klasszikus Mackó barlang és természetesen az örök hó birodalmában élő jegesmackók illetve családi idillben Mackó Papa és az unokái, ahogy mesét olvas. A kiállítás vendégeket is fogadott: a Százholdas Pagony összes lakóját szívesen vártuk egy finom mézes uzsonnára. Így A.A. Milne Micimackója mellett helyett kapott Malacka, Füles, Nyuszi, Tigris és Bagoly is.

Pedagógusként legfőbb célunk a gyermekeknek örömöt okozni, látni a boldog kis arcukat. A kiállítás rendkívül népszerű lett, nem csak a gyermekek, de a szülők körében is. A varázslatos Mackóország elbűvölte a látogatókat. Az élmény átadáson túl fontosnak tartjuk az értékközvetítést, így irodalmi műveket, könyveket, verseket ismertettünk a szülőkkel. A látogatás alatt Mackó dalok szóltak, így több érzékszervet is be tudtunk vonni az élménybe. Ajándékba Maci nyomdát és színezőt kaptak a gyerekek.

Óvodánkat hosszú felújítási munkálatok után idén szeptemberben töltötte meg újra gyerekzsivaj, öröm és boldogság. Szeretnénk a Maci-kiállítással értéket és hagyományt
teremteni, mely minden évben megnyitja kapuit. Ezzel is köszönetet mondva a családoknak, hogy kitartottak óvodánk pedagógusai mellett, bizalommal és szeretettel fordultak hozzánk a nehéz időkben is.

Óvodánk nevében:

Jancsula Ilona
óvodapedagógus, szakmai munkaközösség-vezető

Hornyák Anita
óvodapedagógus

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr9418321519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása