Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Sokszínű világunk kölcsönözhető játékcsomag

2022. november 01. - Borsós Zsófia

A biológiai sokféleség (biodiverzitás) fontos kincsünk és erőforrásunk. Olyan téma, melynek a fenntarthatóság szempontjából napjainkban kiemelt figyelmet kell kapnia. Nem véletlen, hogy pár éve bekerült a zöld jeles napok közé (biológiai sokféleség napja - 05.22.), valamint kampányok is indultak a fogalom megismertetésére. A természet sokszínűségét fontos már óvodás korban tudatosítanunk, erre szolgál a cikkben szereplő Sokszínű világunk kölcsönözhető játékcsomag, melyet a Zöld-Híd Alapítvány készített el az Agrárminisztérium támogatásával a "Zöld Óvodák fejlesztése a Dél-Dunántúlon” elnevezésű PTKF/295/2021 sz. projekt keretében, és amely ingyenesen kölcsönözhető a Baranya, Somogy és Tolna megyei óvodák számára.
zjn_tovabbkepzes_2022_2.png

Képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány

A csomag tartalma:

  • Fából készült gyümölcs és zöldség csomag (játéklehetőség: csoportosítás különböző tulajdonságok alapján; takaró alá rejtve felismerés tapintással; párok keresése).
  • 6 db. színes elemből álló fa szivárvány
  • Szivárvány játék: laminált színes szivárvány darabok és színes képek (a játékleírás ITT érhető el)
  • Mi micsoda? Junior sorozat Időjárás c. kötete
  • Ismerd meg az éjszakai állatok hangját könyv (állathangokat ismerhetünk meg vele, a miközben az állatok képét is megnézhetik a gyerekek)
  • Búzával töltött kincsesláda és mese a búzáról
  • Színes, laminált képek állatokról (játéklehetőség: csoportosítás különböző szempontok szerint; állati hangverseny: a játékleírás ITT érhető el)
  • Kukacvadászat, valamint Maszat és az elveszett plüssök társasjátékok
  • 1 db. roll up és színes gyümölcs, valamint zöldség képek, speciális ragasztószalag (játéklehetőség: gyümölcsök és zöldségek elhelyezése a roll upon különböző szempontok szerint: mikor terem? hol terem? Magyarországon terem-e vagy messziről jön hozzánk?)

A csomag ingyenesen kölcsönözhető a Baranya, Somogy és Tolna megyei intézmények számára, a lehetőséget jelentkezési sorrendben biztosítjuk, a szállításról az óvodáknak szükséges gondoskodnia. A csomagot a Zöld-Híd Alapítvány székhelyén vehetik át az érdeklődők: 7621 Pécs, Széchenyi tér 2. Időpont egyeztetés és tájékoztatás: Borsós Zsófia, 20/293-33-23.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr6317966912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása