Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

09.07. "Tiszta levegő a kék égboltért" nemzetközi nap - online elérhető háttéranyagok

2023. augusztus 25. - Borsós Zsófia

HungAIRy projekt közleménye: 

Az ENSZ közgyűlése, 2019 decemberi határozatában szeptember 7-ét a "Tiszta levegő a kék égboltért" nemzetközi nappá nyilvánította. Idén először van lehetőségünk arra, hogy ezen a napon – kiemelten és célirányosan – foglalkozzunk a levegőtisztaság-védelem kérdéskörével, és közelebbről megvizsgáljuk a légszennyezés problémáját.

Napjainkban a légszennyezettség jelenti a földi élet számára az egyik legnagyobb környezeti kihívást, amelyre minél gyorsabban megoldást kell találnunk. Létezésünk egyik feltétele, hogy levegőt lélegzünk be, azonban egyáltalán nem mindegy annak minősége! Ha huzamosabb ideig szennyezett levegő vesz minket körbe, akkor súlyos egészségkárosodásnak tesszük ki szervezetünket. Mivel a légszennyező anyagok különféle módokon jutnak a levegőbe, ezért a megoldásoknak is különbözőeknek kell lenniük. Ráadásul, a légszennyezést okozó anyagok nemcsak a keletkezés helyén hatnak, hanem nagy távolságokra is képesek eljutni.

A tiszta levegő a kék égboltért nap jó alkalom arra, hogy beszélgessünk a problémáról, megvizsgáljuk közvetlen és tágabb környezetünket a légszennyezés szempontjából és amennyire lehetséges, mi magunk is tegyünk azért, hogy a légszennyezés mértéke csökkenjen.

Herman Ottó Intézet elkészített egy segédanyagot a téma általános iskolában történő feldolgozásához, mely az óvodapedagógusok számára is hasznos információkat, adatokat tartalmaz.

Ennek része az alábbi kisfilm is: 

Videó és szöveg forrása: HungAIRy 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr2418197993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása