Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Idén is megvalósult az Európai Hulladékcsökkentési Hét

[beszámoló és videó hulladékcsökkentési tippekkel]

2022. december 10. - Borsós Zsófia
Negyedik alkalommal kapcsolódott az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez a Zöld-Híd Alapítvány. Idén négy óvodás csoport és egy iskolás osztály vehetett részt környezeti nevelési foglalkozáson az Öko-Kuckóban. Idén a kampányhét kiemelt témája a körforgásos és fenntartható textíliák volt. 
Képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány

A gyermekek hulladékcsökkentéssel és hulladékkezeléssel kapcsolatos ismereteket szerezhettek különböző játékok során, illetve az alábbi három kézműves tevékenység közül egyet ki is próbálhattak: újrapapír játék, textil maradékkal díszített kép vagy újrapapír kép elkészítése. Az oktatóteremben a Retextil különleges, újrahasznosított textil berendezési tárgyaival is játszhattak a csoportok, emellett az újrahasznosított játékainkat is kipróbálhatták. 
A program keretében az Öko-Kuckó oldalán is számos cikket, információt osztottunk meg a témával kapcsolatosan a kampányhét során. Ebből mutatunk be néhányat a fenti galériában, illetve itt tesszük közzé először a hulladékcsökkentés témakörében elkészített videónkat.
.

Videó forrása: Zöld-Híd Alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr3217999236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása