Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Októberi jeles napok

2016. október 08. - Borsós Zsófia

A következő két októberi jeles nap jó lehetőséget teremt arra, hogy a hónapban minél többet foglalkozzunk barátainkkal, az állatokkal.

 

Állatok világnapja

A jeles napot az előző évben már bemutattuk: itt.

murals-1323517_1920.jpg

Kép forrása: pixabay.com

Állatos játékok, feladatok: 

Nyomkereső játék

A Móri-árok Természeti Öröksége Alapítvány weblapáról letölthetőek fekete-fehér állat képek és nyomok, melyeket elrejthetünk a csoportszobában, és a kutatás után párosíthatjuk őket.

http://moriarok.hu/?page_id=291

 

Az állati hangverseny 

Kiválasztunk egy gyereket, aki kimegy a csoportból. A többiek kapnak 1-1 állatos képet (Pl.: oroszlán, kutya, macska, majom, ló, tehén, énekes madarak, bagoly, kecske, kacsa, tyúk, kígyó stb. Játszhatunk külön a házi, az erdei vagy a különleges, tőlünk távol élő állatokkal.), közösen megbeszéljük, hogy hogyan lehet utánozni az egyes állatok hangját. Amikor behívjuk a „kitalálót” mindenki egyszerre kezdi el utánozni a saját állatát. A játékosnak fel kell ismernie az egyes állathangokat, akit felismert, az elhallgat.

További ötletek

A Lurkóvilág jógyakorlat gyűjteményében is kiemelt figyelmet kap az állatok világnapja:

http://www.lurkovilag.hu/index.php?allatok-vilagnapja-ovodaban&r=246

 

Madármegfigyelési világnap

Október első hétvégéjén ünnepeljük a jeles napot, melynek célja, hogy még jobban megismerjük a madarakat. A  BirdLife International kezdeményezésére 1992-től évről-évre madármegfigyelési programokat rendeznek világszerte a zöld jeles nap alkalmából.

Korábban a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvodája bemutatta a madarakkal kapcsolatos módszereit, fejlesztéseit egy jógyakorlat keretében, mely itt található.

Emellett a Csipogó elnevezésű weblap is sok ötletet, ismeretet és letölthető anyagot kínál:

csipogo.png

http://www.csipogo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr411772321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása