Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Hulladékcsökkentés a mindennapokban

2021. december 11. - Borsós Zsófia

Idén is megrendezték az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű tematikus hetet, november 20. és 28. között. A kiemelt téma a: „körkörös közösségek” volt.

A Zöld-Híd Alapítvány online kampánnyal és öko nyereményjátékkal csatlakozott a kezdeményezéshez. Ebben a bejegyzésben megosztunk néhány információt a témában és bemutatunk több olyan hulladékcsökkentési tippet, melyek nem csak a tematikus hét keretében, hanem a mindennapokban, a karácsonyi készülődés során is alkalmazhatóak.

glasses-5971835_1280.jpg

Kép forrása: Pixabay

Érdekes adatok a hazai hulladékhelyzetről

h1.png

Érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyi műanyag csomagolást használunk a mindennapokban? Van közte olyan, ami elkerülhető, kiváltható lenne? 

h2.png

Sokszor halljuk, hogy "Környezetvédő vagyok, szelektíven gyűjtöm a hulladékot!" Biztos, hogy ez a hulladékkezelés legelső és legfontosabb lépése? Kevesebb szemét lesz a Földön a szelektív gyűjtéstől? Kezdjük inkább a MEGELŐZÉS-sel, amihez a tudatos vásárlók 12 pontja is számos ötletet kínál:

h3.png

Összegyűjtöttünk pár eszközt, amit érdemes magunknál tartani, ha szeretnénk visszautasítani az egyszer használatos csomagolásokat. A Hulladékmentes.hu oldal is foglalkozott a kérdéssel:30 egyszerű tipp, hogyan csökkentsd a műanyagok mennyiségét (és utánpótlását) a mindennapok során!

h4.png

Érdemes körülnézni otthon és átgondolni, hogy min tudunk változtatni annak érdekében, hogy kevesebb hulladék keletkezzen? Ökoanyu egy 2017-es cikkben írt a hulladékmentesség nehézségeiről:

h5.png

A Magyar Természetvédők Szövetsége csatlakozott a Right to Repair (a javításhoz való jog) hálózat a #10YearPhone (10 évig használható telefonokat!) kampányához. A részletek magyarul:

h6.png

Készült egy szófelhő az online játékunkra beékezett válaszokból, az volt a kérdés, hogy a kitöltő hogyan próbálja csökkenteni a hulladék mennyiségét a mindennapokban?

h7.png

 

 Képek forrása: Öko-Kuckó

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr4716779730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása