Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Készítsünk otthon papír díszeket!

2020. április 03. - Borsós Zsófia

A koronavírus járvány miatt a legtöbben -akiknek lehetőségük van erre- otthon töltik a napjaikat. A húsvéti készülődés, a zöld jeles napok megünneplése háttérben szorul, a járvánnyal kapcsolatos hírek és találgatások, a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás, az új napirend kialakítása került a középpontba. Talán mégis jó egy kicsit megtörni ezt a hangulatot és az otthon fellelhető alapanyagokból tavaszi, húsvétváró díszeket készíteni. Az alábbi ötleteket az óvodások szüleikkel is megvalósíthatják, de a felnőttek is kikapcsolódhatnak velük.

img_6218.JPG

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)

Hímes tojás papírból

A piros papírra hagyományos díszítő mintákat vittünk fel fehér zselés tollal A három egyforma méret lapot összeragasztva el is készül a tojás, mely függeszthető cérnával vagy kosárba is helyezhető.

 Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)

 

Nyuszis kosár

A Krokotak oldaláról tölthető le a nyomtatható kosár, melyet rajzokkal és papír nyúllal díszíthetünk.

 Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)

 

Tulipán csokor

Az alábbi videó lépésről lépésre mutatja be a tulipán elkészítésének menetét. Kiürült papírzsebkendő tartóba, konzervdobozba is tehetjük a csokrot.

 Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)

 

Az elkészítés menete: 

Forrás: www.krokotak.hu

 

Az előző évben bemutatott ötletek közül a papír tojások is könnyen elkészíthetőek.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr215562874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása