Korábban bemutattuk már a sógyurmánál tartósabb, hófehérre száradó szódabikarbóna gyurmát, mely nemcsak karácsonyi díszek készítésére alkalmas. Ebben a bejegyzésben húsvéti dekorációhoz mutatunk ötleteket, illetve a gyurma ételfestékkel színezett változatát is megismerheti az olvasó. A kék és zöld gyurmát jól használhatjuk a Föld napja megünnepléséhez, például medálok vagy hűtőmágnesek elkészítésével.
Képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)
Hozzávalók:
2 bögre szódabikarbóna
1 bögre kukoricakeményítő
1-1,5 bögre víz
Képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)
Az elkészítés menete:
Először a porokat keverjük össze, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet. A gyurmát folyamatos keverés mellett, alacsony lángon főzzük, ameddig be nem sűrűsödik. (Ételfestékkel színezhető is.)
A kész gyurma hűtés után formázható, kiszárítás előtt érdemes kiszúrni, ha később akasztót is szeretnénk fűzni bele. Csipkével mintát is nyomhatunk az anyagba.
Hófehérre, enyhén csillámosra szárad sütés nélkül is, később festékkel díszíthetjük.
Képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)
Az ötlet forrása: Napfény illata blog