Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Húsvéti alkotás

2019. április 10. - Borsós Zsófia

Az alábbi válogatás három húsvéti kézműves ötletet mutat be: karton, újrapapír és konzervdoboz felhasználásával.

crayons-1445054_1280_1.jpg

Kép forrása: Pixabay  

Nyuszis tároló

Az alaposan megtisztított konzervdobozt kívül filc anyaggal fedtük be (ragasztópisztollyal erősítettük fel), de vastagabb fehér papír vagy karton is lehet a bevonat. Textil felhasználása esetén fontos olyan filctollat használni a díszítéshez, mely nem kenődik el. A nyuszi szeme készülhet felragasztható kavicsból, mozgó szemből vagy feleslegessé vált gombokból. A füleket kartonból vágtuk ki, a konzervdoboz és a filc borítás között rögzítettük.

img_7925.JPG

img_7882.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

Papír tojások

A díszek nyomtatható és fénymásolható alapját a Krototak oldalon találtuk, innen ingyenesen letölthető: Nyomtatható tojás dísz

Újrapapírra nyomtattuk a mintát, melyen a gyerekek zsírkrétával, ceruzával, filccel és festékkel is dolgozhattak. A vágást követően könnyen összeállíthatjuk a mutatós tojás díszeket, melyek kosárban elhelyezve vagy fellógatva is szép húsvéti dekorációként szolgálnak.

 Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

Húsvéti koszorú

A koszorú alapját feleslegessé vált kartondobozok adták, melyekből a koszorú mellett a középről kivágott korongokat is felhasználtuk. A gyerekek többféle technikával dolgozhattak: piros papírból kivágott tojásokkal, színes papírból kivágott húsvéti figurákkal, magokkal és gyógynövényekkel, valamint rafiával és szalagokkal díszíthették a koszorút.

 Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr8514750811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása