Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Ne vásárolj semmit nap vs. fekete péntek

2019. november 05. - Borsós Zsófia

Ne vásárolj semmit! nap november utolsó péntekén tartott zöld jeles nap, melyet először 2011-ben rendeztek meg Magyarországon. Célja, hogy azokban az országokban, ahol a túlfogyasztás problémát jelent, felhívják a figyelmet a tudatos vásárlás és a mértéktartó fogyasztás fontosságára.

online-sales-2108028_1280.jpg

Kép forrása: Pixabay

Azzal, hogy nem vásárlunk november utolsó péntekén, kifejezhetjük, hogy érezzük, a jelenlegi fogyasztási szokásaink nem fenntarthatóak. A jeles nap a fekete péntek (black friday) ellensúlyaként is szolgál. Évről évre érezhetjük, hogy egyre hamarabb indul el a karácsonyi vásárlásra ösztönző reklámfolyam, a jeles nap megállásra és elgondolkodásra ösztönöz. Alkalmat ad arra is, hogy újra felidézzük a tudatos vásárlók 12 pontját, még az ünnepi ajándékok beszerzése előtt. A jeles nap óvodai megünneplésére az előző évben több ötletet is bemutattunk.

Az EccPecc Gyerekzenekar egy új dallal jelentkezett idén ősszel, mely így indul: "Mielőtt megveszed, számolj el háromig", hasznos tanács ez gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Az alábbi mozgalmas és szórakoztató videóban Tánczos Levente, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen dolgozó tanársegéd mutatja be a fekete péntek eredetét és gazdasági hátterét:

Videó forrása: Sapiophile Youtube csatorna

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr6215291410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása