Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Jógyakorlat: Őslények hete a pécsi Városközponti Óvodában

2019. június 07. - Borsós Zsófia
A Városközponti Óvoda (Pécs, Budain N. A. u. 5.) óvodásai az Őslények hete projekt keretén belül számos izgalmas programban vettek részt. Az alábbi képes összefoglaló komlói látogatásunkat mutatja be. Ezen kívül még a pécsi Természettudományi Múzeumban is jártunk ahol a mamuttal ismerkedtek meg a gyerekek Varga Ágnes múzeumpedagógus interaktív foglalkozásán. 
imgp9305.JPG

A gyerekek érdeklődését mindig felkeltik az őslényekről szóló előadások, filmek, könyvek. Az az élmény, amit a Komlói Helytörténeti Múzeumban láttunk óvodásainkkal, nem hasonlítható semmihez. Henn Tamás múzeumpedagógus és csapata élményszerűen beszélt a dinoszauruszok koráról, rengeteg fossziliával, kőzettel, életnagyságú Komlosaurus makettel  varázsolta el gyermekeinket és minket óvodapedagógusokat. A foglalkozás második felében kézműves tevékenységgel kedveskedtek, mely szintén a dínókhoz kapcsolódott. 
Érdemes a helyközi járattal utazni, ahol a 6 éven aluli gyerekeknek ingyenes az utazás, a múzeumpedagógiai foglalkozás 300 Ft/gyermek. Nagyon rugalmasak a nyitva tartással, nekünk előbb nyitották ki a Múzeumot! Előzetes egyeztetés szükséges, a felkészülésük miatt.
Mindenkinek szívből ajánlom!
 
Földesiné Kövi Ildikó
Városközponti Óvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr414847810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása