Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Termésünnep a Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodájában 2018.10.01.–05. [videóval]

2018. november 11. - Borsós Zsófia

"Amit csak hall a gyermek, könnyen elfelejti. Amit lát is, inkább megjegyzi. De amiben ő maga is tevékenyen részt vesz, az bizonyosan bevésődik az emlékezetébe."

/Kodály Zoltán/

 

 

Óvodánk egyéni arculatának szerves része a hagyománnyá vált őszi Termésünnep. A népi szokásokat rendszeresen felelevenítjük, a jeles napokat megünnepeljük. Jelenlegi, ideiglenes székhelyünkön (Apáczai Cs. J. körtér ½. sz.) is megszerveztük a rendezvényt a gyerekek, szülők, óvodai dolgozók szoros összefogásával. Zöld Óvoda pályázatunkban is kiemelkedő helyet foglal el ez az ünnep, mivel hozzájárul a környezettudatos gondolkodás kialakításához, felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára is.

 

Projekt hét keretében a gyerekek sok-sok ismeretet szereztek játékos tevékenykedtetés által az őszi termésekről, terményekről, betakarításról. Miközben savanyúságot, gyümölcssalátát, diákcsemegét készítettek felhívtuk a figyelmet az egészségvédelemben betöltött szerepükről.

Az állatok világnapjáról, a mese világnapjáról is megemlékeztünk, mivel termésekből barkácsoltunk mese szereplőket. Szebbnél szebb termésbábok készültek szülői segítséggel. Fejlődött a gyerekek kreativitása, finommotorikája, fantáziája.

A sportnap, a táncház megmozgatta a közösséget. Erősítette az együvé tartozás érzését.

Vendégeket is fogadtunk intézményünkben. A nyugdíjas kolléganőket teadélutánra és a gyerekek által készített finomságok kostolására hívtuk. A befogadó óvoda (Cifra Palota Óvoda) csoportjai is megtekintették a kiállítást. Meglepetésként teát, pattogatott kukoricát, színezőt kaptak. Ujjlenyomatukkal az emlékfán hitelesítették, hogy nálunk jártak.

Jövő évben már az EU-s szabványnak megfelelően, szépen felújított óvodánkban nagyobb volumenben fogjuk szervezni az ünnepet. A hatalmas aulában több óvodának és iskolának nyújtunk betekintést munkánkba.

Sarkady Sándor: Édes ősz

Édes ősz jött,
Hull a körte,
Hamvas szilva hull a földre.

Itt egy körte, hamm bekapd!
Ott egy alma, kasba rakd!
Bokor alatt dió bújik,
Ott ne hagyd!

 

 

 Balogh Bernadett,  óvodapedagógus 

Wolf Erika, tagóvoda vezető

Videó készítő: Mókus Rita, óvodapedagógus

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr2914361987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása