Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Legyél te is Ételmentő! - ONLINE kiadvány 5-7 évesek számára

2020. november 17. - Borsós Zsófia

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét az élelmiszerhulladék témájára is felhívja a figyelmünket. Jó alkalom, hogy letöltsük az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) „Do Good: Save Food!” kiadványsorozatának 5-7 éveseknek szánt első egységét, melynek a fordításában és terjesztésében a Jövő Nemzedékek Szószólója és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület vett részt.

kep1_43.png

Kép forrása: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Az anyagról készült egy ajánló, mely ITT érhető el.

A kiadvány pedig INNEN tölthető le. Az anyag inkább iskolásoknak készült, de a rövid történetek, a játékötletek, illetve a sokszorosítható színezők és rajzos feladatok a nagycsoportosok körében is alkalmazhatóak.

"Ha a gyerekekben tudatosítani akarjuk a világ élelmezési problémáit, akkor velük együtt kell felépítenünk azt a jövőt, amelyet szeretnénk.”

(José Graziano da Silva, a FAO főigazgatója)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr7016287646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása