Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Európai Hulladékcsökkentési Hét [letölthető háttéranyagok]

Meghosszabbított regisztrációs határidő: 2022. november 11.

2022. november 01. - Borsós Zsófia

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén november 19. és 27. között valósul meg. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat különböző akciók megvalósításával. A regisztráció határidejét meghosszabbították, így 2022. november 11.-ig lehet csatlakozni ITT.

ehcsh_banner.png

Képek forrása: ÉMI

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét weblapján számos letölthető anyag érhető el, melyek segítenek a téma feldolgozásában:

Ötletek köznevelési intézményeknek: Gyűjtsük szelektíven a hulladékokat! - háttéranyag 

 Ötletek köznevelési intézményeknek: Újrahasználati nap - háttéranyag

Oktatási intézmények Célzott kommunikációs eszköztár

Társasjáték

Háttéranyag a 2022-es témáról - körforgásos textíliák

Az Öko-Kuckó Oktatóteremben novemberben az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódóan óvodai csoportokat fogadunk "Kuka manó" című foglalkozásunkkal, a tervek szerint 100 gyermek és pedagógusaik elérésével. A foglalkozás keretében a hulladékcsökkentéssel és a szelektív hulladékgyűjtéssel, valamint az újrahasznosítással ismerkedhetnek meg a gyerekek. A foglalkozás során textilképet is készítünk és bemutatjuk az év kiemelt témáját.
Az óvodai foglalkozások mellett egy hét bejegyzésből álló ismeretterjesztő kampányt is megvalósítunk az Öko-Kuckó oktatótermünk Facebook oldalán (okokucko.pecs), illetve a Dél-Dunántúlon működő Zöld Óvodák munkatársait összefogó Facebook csoportunkban. Az akciónk jelmondata: "Takarékosan a holnapért", mivel idén a takarékosságra, a hulladék megelőzésére szeretnénk ráirányítani a figyelmet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr5717967638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása