Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

"Életjelek" akció felhívás

2016. június 01. - Borsós Zsófia

"A tavaszt záró, nyárnyitó zöld jeles ünnepek alkalmából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szakmai támogatása mellett akciófelhívást tesz közzé Zöld Óvodák, Örökös Zöld Óvodák, Ökoiskolák és Örökös Ökoiskolák körében „Életjelek” címmel.
A felhíváshoz csatlakozhat minden, hatályos Zöld Óvoda, Örökös Zöld Óvoda, Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címmel rendelkező óvoda és iskola óvodás vagy iskolás csapata, pedagógusaik támogatásával, vezetésével.

Az „Életjelek” Akció időszaka: 2016. május 21. és június 5. közötti két hét.
Az akciót meghirdető OFI fenntartja a jogot arra, hogy a sorsolási határidőt meghosszabbítsa, illetve a feltöltések eredetét ellenőrizze, az Akció tisztasága érdekében.
Az esemény alkalmából, illetve a Magyar Nemzeti Parkok Hetéhez kapcsolódóan a magyarországi nemzeti parkok rendezvényeket tartanak, és célzott túrákat vezethetnek Natura 2000-es területekre. Kérjük, figyeljék a területileg illetékes nemzeti park honlapját!natura2000.jpg


Feladat zöld óvodás csapatok részére
Keressék meg és fedezzék fel az óvodához legközelebb eső Natura 2000-es területet, s erről mutassanak fel életjelet az interneten:
Internetes forrás (http://geo.kvvm.hu/tir/viewer.htm) vagy települési, nemzeti parki szakértői kapcsolat segítségével azonosítsák a legközelebbi helyszínt (Natura 2000 területet), és annak néhány érdekességét. Ne felejtsék el leírni a terület kódját, ugyanis a feltöltéshez egy fotó mellett majd szükség lesz a helyszín, azaz a Natura 2000 terület kódjára is (példa: HUBF30003).


Az akció időszakában tett kirándulás, látogatás alkalmával készítsenek csoportképet az egyik Natura 2000 helyszínen úgy, hogy a fényképen a táj képe is látható legyen, vagy örökítsék meg a területen készített öröm-bánat térképüket, vagy fotózzák le a terepi foglalkozáson készített természeti, Land Art alkotást. Figyelem! A helyszínen a természetvédelmi előírásoknak megfelelően lehet tevékenykedni, és csak a természetvédelmi előírásoknak megfelelően készülhetnek az alkotások!


Résztvevő csapatonként egy fotót, vagy az öröm-bánat térkép fotóját így nevezzék el: az óvoda településének neve és az óvoda hosszú (9-jegyű) OM-azonosítója. Mentsék el a fotót digitális állományként, 600*800-as felbontású, jpg vagy png típusú képként. A fotót csak 2016. május 21 – június 6. éjfél között lehet majd feltölteni az Életjelek Akcióba – a feltöltés részleteit május 20-án itt tesszük közzé.
Nyertesek: a hibátlan feltöltések közül megyénként egy csoportot sorsolással választunk ki. A nyertesek természetvédelmi nevelési csomagot kapnak, és lehetőséget a Zöld Óvoda és Ökoiskola programok kiszélesítése című, SH/4/5 projekt záró rendezvényén a részvételre. A foglalkozásokhoz ötleteket, és az öröm-bánat térképezéshez módszertant a Natúrázzunk! kiadványokban találhatnak (http://ofi.hu/letoltheto-dokumentumok).


Javasoljuk, hogy óvodájuk honlapján vagy virtuális közösségi csoportjában is jelentessék meg Életjeleiket, melyhez természetesen sokkal több alkotást, fotót, tevékenység leírást csatolhatnak."

Forrás, bővebb információ: http://ofi.hu/node/180288

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr328748218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása