Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Pályázati lehetőség: a Pro Filii Alapítvány folyamatos kiírása

2023. december 14. - Borsós Zsófia

A Pro Filii Alapítvány már évek óta biztosít pályázati forrást nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek számára, a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők – különös tekintettel a gyermekek – egészségügyi helyzetének javítására.

profilii.png

Kép és szöveg forrása, bővebb információ: Pro Filii Alapítvány

A kiírás fontosabb pontjai:

A Pro Filii Alapítvány pályázatot hirdet civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek számára olyan közösségi célokat szolgáló, közérdekű, vagy humánus okokból megvalósítandó tevékenységek, civil kezdeményezések támogatására, amelyek

  • hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők vagy azok egy csoportja – kiemelten a gyermekek – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához,
  • segítik a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javítását,
  • emelik hazánk szellemi-, művészeti-, kulturális- és sportéletének színvonalát.

Az elbírálás során előny, ha a pályázati program célcsoportja egészségügyi-, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermek(ek), a program közvetlen elérése minél szélesebb körű, illetve hatása mélyebb.

Pályázati díj: nincs.

Pályázók köre:

Pályázatot nyújthatnak be

  • a Magyarországon bejegyzett civil és nonprofit szervezetek, amelyek létesítő okiratukban meghatározott és a pályázati célhoz kapcsolódó tevékenységüket legalább 2 éve aktívan folytatják, és a pályázat benyújtásának időpontjáig 2 éve nyilvántartásba vették (a pályázathoz a feltételeknek való megfelelés igazolására szolgáló dokumentumokat csatolni szükséges),
  • illetve nagykorú, magyar állampolgárságú és magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek,

akiknek nem áll fenn köztartozásuk.

A pályázat megvalósításának időtartama: A támogatási szerződés megkötését követő legfeljebb 1 naptári év.

A támogatás jellege: A támogatás formája vissza nem térítendő, egyszeri támogatás, amely beszámoló-köteles. A támogatás elnyeréséhez önrész felmutatása nem szükséges. A nyertesekkel az Alapítvány támogatási szerződés köt.

Az igényelhető/elnyerhető támogatás összege:

1. minimum 100 000,- Ft, maximum 10 000 000,- Ft (pályázatonként)

2. A Kuratórium fenntartja magának azt a jogot, hogy az igényelt összegtől eltérő mértékű támogatást nyújtson.

Egy pályázó egy pályázati ciklusban csak egy pályázatot nyújthat be.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az elutasított pályázattal, vagy nyertes pályázat esetén ugyanarra a támogatási célra újra pályázni nincs lehetőség, ugyanakkor eltérő tárgyú/célú pályázat benyújtására sor kerülhet. 

A pályázat beadásának módja és határideje: A pályázatokat kizárólag elektronikus úton (online), a www.profilii.hu weboldalon keresztül lehet beküldeni az alábbi pályázati ciklusokban:

1. negyedév január 01. – február 28. 

2. negyedév: április 01. – május 31

3. negyedév: július 01. – augusztus 31.

4. negyedév: október 01. – november 30.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr5318280733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása