Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Ismerd meg a hungarikumokat! - foglalkoztató [letölthető]

2024. május 24. - Borsós Zsófia

A kiadvány a „Zöld Óvodák a hungarikumok szolgálatában” című HF/574/2023 sz. projekt keretében az Agrárminisztérium támogatásával készült el a nemzeti értékek és hungarikumok népszerűsítésének, megismertetésének érdekében.

A kiadvány óvodásoknak, kisiskolásoknak és családjuknak, pedagógusainak kínál játékokat, tevékenység ötleteket, valamint linkeket, hasznos információkat. Hiteles információkat kívánunk nyújtani a szülőknek és pedagógusoknak a hungarikumok témájában. A kiadványban szereplő hungarikumok az agrár- és élelmiszergazdaság területéről: Alföldi kamillavirágzat, Magyar akác, Magyar akácméz, Magyar pásztor- és vadászkutyafajták (komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi, magyar vizsla, erdélyi kopó, magyar agár), Magyar szürke szarvasmarha.
A hungarikumok a magyar identitás megőrzésének eszközei, emellett pedig lehetőséget kínálnak a fenntarthatóság jegyében olyan környezet- és természetvédelmi kérdések kibontására is, mint a beporzók védelme, a felelős állattartás, valamint az ember és a természet harmonikus kapcsolatának előmozdítása.

A Zöld-Híd Alapítvány a pályázat keretében egy kiállítást is létrehozott, melynek elemei a kiadvány segítségével kis méretben, asztali játékként is használhatóak.

 

Az anyag itt érhető el:

Foglalkoztató a Hungarikumok témakörében óvodásoknak és kisiskolásoknak,

szüleiknek és pedagógusaiknak

hungarikum_foglalkoztato.png

Óvodapedagógusi visszajelzés a kiadvánnyal kapcsolatban:

A nagycsoportosokkal nagyon szívesen készítünk jelképesen gulyáslevest a letöltött képek segítségével. Megismerkedtünk a vadász- és pásztorkutyák fajtáival a memóriakártyák segítségével. Elkezdtünk ezek segítségével ismerkedni a Hungarikumokkal. Ezt – bevallom – eddig még soha nem tartottam fontosnak óvodások körében, de ezekkel a kapott eszközökkel már nagyon élvezetes. De gulyáslevesen kívül készítettünk kártyákat például palacsinta, lángos készítéséhez is.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr9818403549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása