Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

"Zöld Óvodák-zöld otthonok" - 16 óvodapedagógus végezte el a Zöld-Híd Alapítvány továbbképzését

2022. október 05. - Borsós Zsófia
Szeptember 28.-29.-30.-án valósult meg a "Zöld Óvodák-zöld otthonok" elnevezésű óvodapedagógus továbbképzésünk.
zo-zo-2022_09.png
Képek forrása:Zöld-Híd Alapítvány

Jó volt látni, hogy a résztvevők gyorsan egymásra hangolódtak, így a jógyakorlatok megosztása és közös gondolkodás végig hangsúlyos volt.
A továbbképzés a Zöld-Híd Alapítvány első saját kidolgozású, akkreditált programja. A megalkotása során arra törekedtünk, hogy a bekapcsolódó óvodapedagógusok a mindennapjaikba és az óvodai munkájukba is könnyen átültethető ötleteket, hasznos információkat kapjanak. A két terült egyensúlyára utal a cím is: Zöld Óvodák - zöld otthonok. Eddig háromszor tartottuk meg a továbbképzést és minden alkalommal azt tapasztaltuk, hogy az általunk kínált tartalmak mellett a résztvevők tapasztaatainak és bevált programjainak megosztása, a közös gondolkodás és a hálózatosodás kiemelt fontosságú a továbbképzés sikeressége szempontjából. 
Néhány visszajelzés a résztvevőktől:
„Nagyon jó volt az elméleti és a gyakorlati feladatok aránya. Minden területe interaktív volt. Nagyon jól szolgálta a cél elérését az érzékenyítőjátékok sora."
„Sok új ismerettel gazdagodtam. Megerősített abban, hogy az óvodánkban a zöld programok megvalósítását megfelelően alkalmazzuk. Egymástól is rengeteg ötletet szereztünk.”
„Sok új ismerettel gazdagodtam. Megerősített abban, hogy az óvodánkban a zöld programok megvalósítását megfelelően alkalmazzuk. Egymástól is rengeteg ötletet szereztünk.”
„Teljes mértékben tudom hasznosítani és szeretném átadni a kollégáknak.”

„A szakmai munkában és a magánéletben egyaránt jól hasznosítható gyakorlati ismereteket szerezhettünk.”
A továbbképzés megszervezését az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja tette lehetővé. A pályázat keretében továbbra is vállalunk Zöld Óvoda mentorálást, részletek: https://www.zold-hid.hu/zold-forras-projektek/
Képek forrása:Zöld-Híd Alapítvány
A tervek szerint legközelebb 2023 első negyedévében lesz továbbképzésünk, melyről 2023 elején adunk hírt.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr6617947102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása