Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

30 órás ingyenes "zöld" óvodapedagógus továbbképzés Pécsett 2024 februárjában

2024. január 10. - Borsós Zsófia

A Zöld-Híd Alapítvány az Agrárminisztérium nemzeti értékek és hungarikumok népszerűsítésének érdekében indított pályázatán nyert támogatás segítségével valósít meg egy pedagógus továbbképzést 2024 februárjában (a "Zöld Óvodák a hungarikumok szolgálatában" című HF/574/2023 számú projekt keretében).  

A  "LÉPTÉK - Lelkesítő Éghajlatvédelmi Pedagógus Továbbképzés Élményalapú Kalendáriummal" című akkreditált képzést, melyet indítunk, a Magyar Természetvédők Szövetsége dolgozta ki  a Magosfa Alapítvánnyal és az Éghajlatvédelmi Szövetséggel együttműködve.

leptek-logo.jpg

A továbbképzés tervezett időpontja, ütemezése:

2024.02.22-23-24.(csütörtök, péntek és szombat). Minden nap 9.00-16.00 között.

Helyszíne:

1.-2. nap: 7624 Pécs Szent István tér 17. (Civil Közösségek Háza, Méhes Károly terem)

3. nap: 7621 Pécs Széchenyi tér 2. (Zöld-Híd Alapítvány, Öko-Kuckó Oktatóterem)

--> A regisztráció online történik <--

Tagintézményenként, telephelyenként egy óvodapedagógus vehet részt a programon.

Jelentkezési határidő: 2024.02.02. péntek

A résztvevőket 2024.02.05.-én értesítjük arról, hogy bekerültek-e a programba. 

leptek_1_1.png

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

Ez alkalommal a Magyar Természetvédők Szövetsége által alapított, a Magosfa Alapítvánnyal és az Éghajlatvédelmi Szövetséggel együttműködésben kidolgozott LÉPTÉK! (Lelkesítő éghajlatvédelmi pedagógus továbbképzés élményalapú kalendáriummal) továbképzést végezhetik el a jelentkező óvodapedagógusok. Köszönettel tartozunk a kidolgozásban résztvevő szervezeteknek, mivel alapítványunk számára is lehetővé tették a képzés megvalósítását. 

 koszonjuk.png

Ahogy megszokhatták tőlünk a korábbi résztvevők, a játékok, gyakorlatok és a közös gondolkodás kerül majd az előtérbe, és nem hagyjuk ki a finom falatokat sem.

Annak a tanúsítványt szeretne kapni a továbbképzés előtt igazolnia kell óvodapedagógus végzettségét, részt kell vennie az órák 80%-án és záró dolgozatot kell benyújtania.

 

A képzés ismertetője:

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az éghajlatváltozás mind jobban és jobban befolyásolja mindennapjainkat, életünket. Érezzük a változást a körülöttünk lévő világban, de sokszor nem tudjuk, mi miért történik, s milyen lehetséges valós megoldások közül választhatunk; egyáltalán, van-e választásunk. 

A képzés a fenti kérdésekre válaszokat, megoldási javaslatokat nyújt előadások, gyakorlatok, kiscsoportos foglalkozások és sok-sok játék bemutatásával, pozitív, a megoldásokra fókuszáló szemlélettel a tanórai és tanórán kívüli tevékenységekhez.

A továbbképzési program nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatra: az évszakokhoz kötődően mutatja be az éghajlatvédelem különféle területeit, elméletét és gyakorlatát. Többek között: az őszhöz társítja a közlekedés, a hulladékok, az energia és az étkezés témáját, a télhez a vásárlás, a faültetés, a madárbarát kert és a vegyszermentes háztartás kérdéskörét, a tavaszhoz az iskolakert, a beporzók és a helyi termékek átgondolását, a nyárhoz pedig az utazás, a víz és az idénynövények csoportját. Emellett biztos elméleti hátteret kapnak a résztvevők az éghajlatvédelem elméletéről, okairól, a fenntarthatóságról, áttekintést nyújt a nemzetközi, a nemzeti és a civil kezdeményezésekről, valamint az egyéni és közösségi megoldásokról, s az alkalmazkodás lehetőségeiről. 

Forrás: Magyar Természetvédők Szövetsége

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr1718296565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása