Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Veronika zeneprojekt XL képzés a Városközponti Óvodában

2024. február 08. - Borsós Zsófia

Nagyné Szabó Erika óvodapedagógus – ezen belül vezető, mesterpedagógus, multiplikátor-vagyok, aki az inkluzív nevelést 1997-ben kezdte el a pécsi Siklósi úti óvoda nevelőtestületével- az integráció intézményesülése előtt, úttörőként. A „Veronika zeneprojekt” nemzeti tanfolyamát a sikeres EU pályázat eredményeként dolgoztuk ki 2000-2003 között német nemzetiségű kolléganőmmel, és ettől kezdve számtalan tanfolyamot, szakmai napot és előadást tartottunk. 2009-ben dolgoztam ki a „Veronika zeneprojekt” Jó gyakorlatát, amely az elmúlt évek alatt egyre nagyobb érdeklődést váltott ki nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában és Romániában nyári egyetemi kurzusként több alkalommal is. A képzés Horvátországban és Németországban is nagy sikert aratott.

veronika.png

2017-ben megszereztem a mesterpedagógus fokozatot, megújítottam és elkészítettem a Veronika XL zeneprojekt saját szellemi tulajdonjogú képzését. Az elmúlt években nyugdíj mellett, egyéni vállalkozóként folyamatosan végzem e képzést Magyarországon és külföldön egyaránt. Szeretettel ajánlom a haladó szellemű óvodapedagógusoknak, tanítóknak, gyógypedagógusoknak, akiknek nézete, hogy a „másság” önmagában nem lehet minősítő tényező a gyermeki személyiségben, ezért nyitottak az integrációval kapcsolatban, igénylik ismereteik megújítását, innovatív módszerek megismerését.

Ajánlom azoknak a kreatív, elhivatott kollégáimnak, akik az óvodai foglalkozásaikat, iskolai óráikat színesebbé, érdekesebbé szeretnék tenni, komplex módon tervezve kívánják megvalósítani a zene, a játék, a mozgás segítségével. Óvodai közösségeknek, akiknek fontos a csapatépítés nevelőtestületen, alkalmazotti körön és a gyermekcsoporton belül egyaránt- mert a projekt módszerei nemcsak az egyénre, hanem a közösségre is pozitív hatással vannak. A Veronika zeneprojekt képzés 2024. március 7-én kezdődik a Városközponti Óvoda szervezésében.
Csodaszép napokat kívánok, remélem találkozunk!

Üdvözlettel:

Nagyné Szabó Erika +36 20 960 6699

www.veronikazeneprojekt.hu

 

plakat_veronika_xl.jpg 

A képzés tartalmának rövid ismertetése

A „Veronika zeneprojekt XL- komplex személyiségfejlesztés a zene- mozgás- kommunikáció módszereivel 3-10 éves korig” zenepedagógiai segítség a különleges bánásmódot igénylő, valamint a sajátos nevelésű igényű gyermekek integrált nevelésében. A program felöleli a 3-10 éves korú gyermekek, valamint sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű és más okokból akadályozott fejlődésű gyermekek személyiségfejlesztését zenepedagógiai módszerek alkalmazásával. Alapelvként vallja, hogy a zene erőteljes kommunikációs csatorna mindenki számára, szociális kapcsolatokat épít ki és ápol.
Napjainkban a nevelés- oktatás területén elsődleges szempont az inkluzív nevelés – oktatás
megvalósítása, melyhez a jogi hátteret a köznevelési törvény adja. Ehhez kíván segítséget nyújtani a nemzetközileg kidolgozott „Veronika zeneprojekt XL” elnevezésű 25 órás tanfolyam melynek moduljai egymásra épülnek, elméleti és gyakorlati tartalmuk arányosan egészítik ki egymást. A modulok elméleti tartalmát az inkluzív neveléssel, pedagógusi attitűddel és a
zenepedagógiával kapcsolatos ismeretek képezik.
A Veronika XL zeneprojekt módszerei kiválóan alkalmazhatók az óvodai tevékenységformákban. Az ismereteket mozgással, játékkal rögzíti, a foglalkozásokat színessé, érdekessé, egyedivé teszi.


Az elmélet konkretizálása a gyakorlati tartalom, mely a zenepedagógiai módszerek alkalmazását és gyakorlását jelenti. A modulok elméleti előadásai gyakorlati foglalkozásba integrálódnak, módszerei a bemutatás, magyarázat, beszélgetés, egyéni, páros és közös gyakorlás.


Tartalma: elemi zenélés, mozgás és hang összekapcsolása, improvizációs gyakorlatok, hang- és hangzás gyakorlatok, elementáris dráma és nonverbális játékok, a testkontaktus orientált mozgáspedagógiai alapok, táncok, feszültségoldó gyakorlatok. Az ellenőrzés-értékelés folyamatos, állandóan jelen van, szóban történik. A tanfolyam írásbeli reflexióval zárul, melyben a hallgatók beszámolnak a megismert módszerek önálló alkalmazásáról saját gyakorlatukban, a reflexió értékelése után tanúsítvány bizonyítja a 25 órás képzés elvégzését.

A tanfolyam végére a hallgatók a zene- mozgás- nyelv egységével a zenét módszerként tudják alkalmazni képességfejlesztés céljából. Személyiségük nyitottabbá válik, önismeretük, önbizalmuk fejlődik, szociális kapcsolataik bővülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr8918319653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása