Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Egészséges életmódra nevelés jógyakorlat [letölthető projekttervvel]

Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái: Napsugár Óvoda

2022. szeptember 08. - Borsós Zsófia

Óvodánk a Város legrégebbi óvodája, zöldövezeti környezetben helyezkedik el, nagy, ligetes
udvarral rendelkezik. Intézményünk 150 férőhelyet biztosít 6 csoportban. Programunk alappillére az egészséges életmódra nevelés játékkal, mozgással, egyéni bánásmóddal, differenciált fejlesztéssel.

20181121_140538_1.jpg

Céljaink elérését segíti a természetes környezet közelsége, / minden korcsoportnak külön
udvarrésze van, koruknak megfelelő, természetes anyagból készült, többféle mozgáslehetőséget biztosító játékokkal/, a jól felszerelt tornaszoba, a mindennapos testnevelésbe épített preventív torna, a rendszeres mozgást fejlesztő programok, heti zöldség és gyümölcsnapok, a játékos vízhez szoktatás nagycsoportosok számára.

20181121_161724.jpg
Az egészséges életmódra nevelés, az egészséges életvitel igényének alakítása ebben az életkorban kiemelt jelentőségű, ezért fontosnak tartjuk a család és az óvoda kapcsolatának elmélyítését az egészséges életmódra nevelés területén is. Évente szervezünk egészségnapot, melynek keretében változatos tevékenységeket szervezünk a szülők, gyerekek számára.

20181121_164316.jpg
A projekt célja: az egészséges életmód elemeinek megismertetése, az egészséges táplálkozás
fontosságának felismertetése, az egészségtudatos életmód alakítása. Az egészségnap keretében hulladék- újrahasznosítást is végeztünk, hiszen fontosnak tartjuk a hasznosítható hulladékok felismertetését, játékká formálását, valamint a szülők bevonását a környezetvédelmi tevékenységekbe. Óvodánk 2016 óta Madárbarát óvoda, 2016- ban első alkalommal, 2019- ben második alkalommal nyertük el a Zöld Óvoda címet. Vállalt fejlesztési célunkat, az egészséges életmódra nevelés jó gyakorlatot 2018- 2019 nevelési évben dolgoztuk ki. Sajnos a pandémia miatt több alkalommal is elmaradt a közös program, ezért jó gyakorlatunkat kizárólag csoportszinten tudtuk megvalósítani. Bízunk benne, hogy a jövőben meg tudjuk szervezni a programokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyermekekben és a szülőkben is belsővé váljon az egészséges életmód és a fenntartható fejlődés iránti igény. A projekt lehetővé teszi, hogy a tevékenységekkel megtapasztalják a gyerekek és a szülők, hogy a jövő rajtuk is múlik.

A jógyakorlat --> ITT <-- érhető el.

 

 Tóth Magdolna

él-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái - Napsugár Óvoda

 

A szöveg és a képek forrása: Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái - Napsugár Óvoda

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr2717927065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása