Ideje: 2022. április 21. csütörtök 14.30-16.30
Helye: Zoom internetes felület
A kevesebb, de jobb minőségű hús fogyasztásának számos előnye van, beleértve az éghajlatváltozás mérséklését, az egészségesebb étkezést vagy az állatjóléti szempontok előtérbe kerülését. Az intézményi étkeztetést szabályozó magyarországi rendelkezések lehetővé teszik a heti húsmentes nap bevezetését, sőt tíz élelmezési napra számolva akár négy nap húsmentes étkeztetés is megvalósítható.
Műhelytalálkozónkat főként a heti legalább egy húsmentes étkeztetési nap bevezetése iránt érdeklődő intézmények számára szervezzük meg. Az online esemény célja bemutatni az intézményi bevezetés jogi és gyakorlati hátterét, példákat adni a megvalósításra, válaszolni a felmerülő kérdésekre.
Előadók:
Vígné Sági Katalin ügyvezető, Reformator Culina Kft., Dietetikusok Országos Szövetsége
Kapitányné Sándor Szilvia programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége
Pintér Anasztázia igazgató, Mindszenty József Római Katolikus Iskola és Óvoda, Budaörs
további előadók felkérés alatt
Az előadások után kerekasztalbeszélgetés lesz a résztvevők kérdései alapján.
Levezető: Farkas István, a Magyar Természetvédő Szövetsége társelnöke
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés a következő oldalon:
https://forms.gle/
A konferencia internetes elérhetőségét a regisztráltaknak április 20-án emailben küldjük el.
További információ: Farkas István, MTVSZ, ifarkas@mtvsz.hu
A rendezvény megszervezését a ProVeg Alapítvány és a Meatless Monday támogatta.
Forrás és bővebb információ: