Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Passzold vissza, tesó!

Néhány napig még leadhatjuk a feleslegessé vált mobilokat

2021. november 18. - Borsós Zsófia
2021.11.22.-ig még tart a Passzold vissza, tesó! kampány, hogy senkinél ne maradjon használaton kívüli, felesleges mobiltelefon.
A gyűjtőpontok listája itt érhető el: 
kep1_51.png
Kép forrása: Jane Goodall Intézet

A korábbi kampány videójából sok érdekességet megtudhatunk a témáról: 

A KÖVET Egyesület mobiltelefon visszagyűjtő kampánya a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös „Passzold Vissza Tesó!” című kampányához kapcsolódik. A célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat visszagyűjtsük, minél nagyobb mennyiségben. A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.
Forrás: KÖVET
Bővebb információ: Jane Goodall Intézet

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr3616758434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása