Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Életigenlő petíció és "Bólins rá!" kampány

2020. december 02. - Borsós Zsófia

A Magyar Természetvédők Szövetsége tavasszal indította el az Életigenlő petíciót, mely célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét a fenntarthatóság kérdésének fontosságára. Már több mint 13.000 aláíró kapcsolódott be, de még várják az érdeklődőket, akik az alábbi oldalon tájékozódhatnak és csatlakozhatnak: MTVSZ/Életigenlő

A kampány népszerűsítésében több ismert színész, zenész, közéleti szereplő is aktívan részt vesz:

Forrás: MTVSZ Youtube csatorna

Részlet az MTVSZ közleményéből:

A koronavírus-járvány rámutatott globalizált életünk fenntarthatatlanságára. A problémák okai közösek: túl sok erőforrást vettünk el a természettől, közösségeinket alárendeltük egy életidegen gazdaságnak, kényelmünkre és anyagi fogyasztásunkra koncentráltunk, önhitté váltunk. Mi, magyarok kétszer annyi természeti erőforrást használunk fel évente, mint amennyi fenntarthatóan rendelkezésünkre állna.

Ezen csak együtt tudunk változtatni, ha egyénként, aktív közösségek tagjainként teszünk a természetért. Vállaljuk a mindennapok néha kényelmetlen zöld döntéseit és rábólintunk egy fenntarthatóbb, boldogabb életre, melyben az együttműködést helyezzük előtérbe a versengés helyett. Ezzel együtt pedig rávesszük a döntéshozókat, hogy a fenntarthatóság elveinek megfelelő rendszerszintű megoldásokat támogassanak.

Forrás: MTVSZ Youtube csatorna

Forrás: MTVSZ Youtube csatorna

A "Bólins rá!" kampány segít a petíció megismertetésében, a korábban a Sziget Fesztivál népszerűsítésére megalkotott Kistehén figura is visszatért, hogy a fenntarthatóság melletti elköteleződést ösztönözze:

Forrás: MTVSZ Youtube csatorna

Forrás: MTVSZ Youtube csatorna

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr916314824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása