Az Öko-Kuckóban egy családi délutánnal búcsúztattuk ezt a sok szempontból szokatlan nyarat. A családok a levendulás illatzsákok és fürdősó elkészítése mellett a levendula gyurmát is kipróbálhatták, melyet a Napfény illata blog segítségével tanultunk meg elkészíteni.
A kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)
Hozzávalók:
1 bögre liszt (gyúrás közben még adhatunk hozzá, ha túl lágynekérezzük)
1/8 bögre só
1/2 bögre forró víz
1 evőkanál olaj
néhány csepp levendula illóolaj
2 evőkanál kék és 2 evőkanál piros ételszínezék
Az elkészítés menete:
Felforraljuk a vizet, majd a vízhez adjuk a színezéket, az olajat és az illóolajat, ezt követően fokozatosan hozzákeverjük a folyadékot a liszthez és a sóhoz. Ameddig forró, addig kanállal, majd kézzel összedolgozzuk.
Az ötlet forrása: Napfény illata blog