Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Repül a, repül a ... papír

2020. június 01. - Borsós Zsófia

A nyári időszakban nagy népszerűségnek örvendenek a reptethető papír alkotások. Nem csak azért hasznos, mert a gyerekek megtanulják és gyakorolják a hajtogatás technikáit, hanem azért is, mert olyan játékok készülnek a barkácsolás során, melyeket még napokig szívesen dobálnak, reptetnek az udvaron.

child-2887483_640.jpg

Kép forrása:Pixabay

 

Suhanó

nevtelen_terv.png

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

Egyszerűen elkészíthető alkotás ez, melyet A4 méretű vagy A5 méretű lapból is meghajtogathatunk. A minta színes papírra készült, de olyan rajzlapot is használhatunk, melynek mindkét felét telerajzolták a gyerekek. Ha színes papírt választunk, akkor először hajtsuk meg a négyzetet és a vágás után lehulló csíkokat gyűjtsük kosárba, hogy a hajtogatást követően, mindenki az alaptól eltérő színű csíkot választhasson a suhanó tetejére. 

Az ötlet és a videó forrása: Techno Kri Art

 

Pörgettyű

48_15.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 A pörgettyű összeállítása kicsit nagyobb kihívás, mivel a pontos vágás erősen befolyásolja a repülést. A gyerekek a ragasztásban vagy a pörgettyű testét adó üres papír kitöltésében vehetnek részt. Akár arra is bátoríthatjuk őket, hogy ne szokásos módon rajzoljanak, hanem különböző színeket, mintákat próbáljanak ki a papíron, kitöltve az egész felületet.

Az ötlet és a videó forrása: Youtube/Master Place

 

Kosaras szélkerék

Három papír csíkból áll a különleges szélkerék, melyet egy ceruza hegyére illesztve megfújhatunk, hogy körbe forogjon, de fel is dobhatunk, mert a levegőben is szépen pördül. Mivel az összeállításhoz jó térlátásra van szükség, ezért segíthetünk a gyerekeknek, akik a színek kiválasztásában, a csíkok kivágásában és a kipróbálásban működhetnek közre.

nevtelen_terv_1.png Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 Az ötlet forrása: Pinterest/Beautiful Cherry (a címre kattintva érhető el a  videó)

 

Papírsárkány

A papírsárkány elkészítésének ezer módja van, most az alábbi verziót próbáltuk ki, melyhez A3 vagy A4 méretű papírra, kreppre, fonalra/rafiára, hurkapálcára, stiftes ragasztóra, valamint ragasztószalagra van szükség. Ha hosszabb fonalat használunk, karton lapra tekerhetjük fel eregetés előtt.

papirsarkany.jpg

 Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

Az ötlet forrása és pontos leírása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr415663662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása