Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

A pécsi Kertvárosi Óvoda jógyakorlata: „LÉLEKTÁRS”- az inspiráló vezető

2020. március 07. - Borsós Zsófia

A vezetés szolgálat, a vezető „szolgáló”.

Kertvárosi Óvoda Erasmus+ KÖSZI (Korszerű Ön- és Szervezetfejlesztési Innováció- határon innen és határon túl) projekt keretében „Léleksimogató” nemzetközi partnertalálkozón  újabb tudásmegosztó tevékenység keretében került sor a vezetői készségek erősítésére, a gyakorlati készségtár kialakítására a Gordon módszer alapján.
word_art_koszi.jpg

A kép forrása: Kertvárosi Óvoda

KÖSZI projekt egyik hangsúlyos eleme az újfajta vezetői szerep, tradíció, innováció, inspiráció, flow, tudatosabb, hatásosabb vezetői működés. 

A szakmai nap bevezető elődását Kerner Barbara, a Europe Direct Baranya vezetője tartotta „Elég jó vezető?” címmel.
jgy1.jpg

Kerner Barbara Europe Direct Baranya vezetője,

EU- kommunikációs szakértő, Life és Karrier Coach,  tréner

A kép forrása: Kertvárosi Óvoda 

Az előadásban az alábbi témákat érintettük: A vezetői szerepek és stílusok, az érzelmi intelligencia szerepe, reziliencia; kommunikáció; a feladatok delegálása; motiváció jelentősége, értő kritika szerepe,  NEM-et mondani tudás képessége, hatékony idő- és energiagazdálkodás,  reális célkitűzések,  stresszkezelés módszere és eszköztára,  befolyásolás vs. manipuláció; jövőálló vezető; változásmenedzsment; alkalmazkodóképesség (AQ).

 „Én-márka”- „Mutasd az igazi önmagad!” - hitelesség. Különböző generációk egy munkahelyen- generációs különbségek. Az erősségeket kiaknázva tanuljunk egymástól!

Az előadáson hallottak birtokában minden vezető azonosítani tudta a saját erősségeit, gyengeségeit, feltehette magának a kérdést, hogy innovatív, jövőálló vezető vagyok-e? Rendelkezem-e az inspiráló vezető tulajdonságaival?

Melyik mérföldkőnél tartok a vezetővé válás útján?
jgy2.jpg

Sikeres vezető, sikeres szervezet

A kép forrása: VTMSZ

„A sikeres vezető NEM tökéletes, és emberileg is ott van a csapata tagjainak….a sikeres vezető a szervezet kultúráján változtat.”

Szakmai napunk a Gordon tréninggel folytatódott. A tréningen keresztül megtapasztalhattuk, a vezető, mint profi kommunikátor szerepét. Megélhettük a Gordon módszer hatékony alkalmazását a vezetői és pedagógusi munkában.

jgy3.jpg

Kiss Éva GTI nemzeti képviselő, Gordon tréner, pedagógus, ügyvezető

A kép forrása: www.gordontrening.hu

 

„A Gordon Módszer szemléletet és technikát ad a kapcsolatok sikeres alakításához, a magas szintű együttműködéshez, a pozitív irányító/vezető attitűd megformálásához. Önismeret, kommunikációs és vezetői kompetenciák fejlődése, feltöltődés, egyéni és csapatépülés egyben!” /Kiss Éva Gordon-tréner /

jgy4.png

„Lélektárs" projekttalálkozó programterve 

A kép forrása: Kertvárosi Óvoda 

A tudásmegosztásba bevontuk Pécs város érdeklődő óvodapedagógusait, vezetőt, ezzel is segítve a vezetői kompetenciák fejlődését, valamint az intézmények közötti kommunikáció és együttműködés hatékonyabbá tételét.

jgy5.jpg

KÖSZI Okosportál: Gordon tréning résztvevői

A tréning nap sikeres volt: élményekkel gazdagodtunk, hatékonyabbá vált a vezetők és pedagógusok együttműködése, gazdagodott önismeretünk, kompetenciáink fejlődtek, az értő figyelmet gyakorolva közelebb kerültünk a megoldásközpontú, pozitív kommunikáció eredményesebb alkalmazásához.  

A projekttalálkozóról készült videók az alábbi linkeken megtalálhatók:

https://www.facebook.com/313109049276374/videos/213571869781175/

https://www.facebook.com/313109049276374/videos/494218007933974/

https://www.facebook.com/313109049276374/videos/624548258281823/

https://www.facebook.com/313109049276374/videos/160136971946261/

https://www.facebook.com/313109049276374/videos/213714892985241/

Köszönjük a Kertvárosi Óvoda dolgozóinak és partnereinknek, a kolozsvári Csemete Óvoda és a székelyudvarhelyi Ficanka Napközi  támogatását, az együtt gondolkodást, a tevékeny, aktív részvételt programjainkon, mellyel hozzájárultak a LÉLEKTÁRS projekttalálkozó sikeres megvalósításához!

Hirdiné Deák Diána és Kakas Anikó

projektkoordinátor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr5415504014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása