Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Papír hóemberek és fonal sapka

2020. január 13. - Borsós Zsófia

Az alábbi cikkben papírból, valamint WC-papír gurigából készített hóembereket mutatunk be, illetve a fonal sapka készítést is megismerhetik az érdeklődők.

 

Guriga hóemberek

Miután fehérre festettük a gurigát, díszíthetjük színes papírral, festékkel, de ragaszthatunk rá magokat vagy feleslegessé vált gombot is. 

Ha a guriga aljára krepp csíkokat ragasztunk, akkor ablakdíszként szolgál, a tetejére sapkát illesztve pedig kedves játék vagy ajándék.

 

Képek forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

A fonal sapka elkészítése

 _mg_9659.JPG

_mg_9662.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

A fonal sapkához egy guriga szeletre, valamint csíkokra vágott fonalra van szükségünk, az összeállításban az alábbi videó nyújt segítséget:

 Forrás: Youtube/PandaArt

 

Olvadó hóember papírból

A megszokott elrendezés helyett, a rétegeket egymás tetejére helyezve  is  látványos hóemberes dekorációt kapunk. A korongok közé apró kartondoboz négyzeteket szoktunk ragasztani, hogy magasabb legyen az olvadó hóember. Ha sötét papírra ragasztjuk fel az alakot, akkor a háttér dekorálása is izgalmas feladat: dolgozhatunk festékkel vagy fehér papírral, lyukasztóval is.

_mg_9656.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr6515407236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása