Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Nyári alkotások a fák jegyében

2019. június 07. - Borsós Zsófia

Az alábbi alkotások spatulából és fa csipeszből, valamint papírból készültek. Izgalmas elfoglaltságot biztosít a megalkotásuk akár az óvodában, akár a nyári táborokban.

 

Spatula robot mozgó szemekkel

A robot testét három szigetelő szalaggal összeragasztott spatula adja, melyet filccel, mozgó szemmel díszítettünk.

img_8243.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

Nyár tündér

A tündér testét fa csipesz adja, melyet színes papírral és dekor ragasztó szalaggal burkoltunk be. Az arcát  filccel rajzolhatjuk meg, a haját pedig pamut fonalból készíthetjük el. Ha a kartonból kivágott szárnyakra spárgát erősítünk, felakaszthatjuk az ablak közelébe, hogy a szellő hatására repülhessen.   

img_8244.JPG

img_8266.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

4 évszak fái 

Az alábbi weboldalról mind a négy évszak fáit letölthetjük, egy fekete-fehér színező formájában, melyet kiszínezés után ragasztás nélkül hajtogathatunk meg a megadott segédvonala mentén.

Sablon

Az elkészítés menete: 

(Forrás: Krokotak)

 

img_8239.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

Spatula könyvjelző

A spatulára filccel lehet a legjobban rajzolni, de meg is festhetjük. A pamutból készített haj vagy a mozgó szem feldobja az alkotást, azonban ezeket érdemes a felső részébe ragasztani, ha a későbbiekben könyvjelzőként szeretnénk használni.

img_8273.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr9114883966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása