Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Alkotás a víz bűvöletében

2019. március 10. - Borsós Zsófia

Közeledik a víz világnapja, az alábbi ötletek segítenek abban, hogy kézműves foglalkozás keretében is feldolgozzuk a víz témáját a víz világnapjához kapcsolódóan (03.22.), valamint szép dekoráció is készülhet a faliújságra.

 

Pecázható halak tejes dobozból

A tej és a gyümölcslé csomagolása - az italos karton vagy tetra pak - beül ezüst színű, karton keménységű és alkoholos filccel, valamint szigetelőszalag csíkokkal jól díszíthető. Miután kivágtuk és kidíszítettük a halakat, hurkapálcára erősíthetjük, vagy gémkapcsot ragaszthatunk a hal szájához és a pecabot végére, hogy a gyerekek kifoghassák őket.

img_7084.JPG

img_7520_1.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

Tengeri díszek tejes dobozból 

img_7081.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány) 

Ennek az alkotásnak is tej és a gyümölcslé csomagolása az alapanyaga, ebben az esetben azonban duplán rajzoljuk meg a kiválasztott alakot (pl.: hal, delfin, bálna) egymással szemben, majd a tetején tűzőgéppel összekapcsoljuk. 

 

Tó készítése papírból

img_6876-768x576.jpg

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

A gyerekek az előre felvágott papír hullámokból és hínárból állíthatják össze a saját tavukat, melybe utána halakat is készíthetnek. A tó fölött az égen megjelenhetnek a felhők és a Nap is, ezzel kapcsolatban a víz körforgásának témáját is feldolgozhatjuk.

 

Festés a kék árnyalataival 

A kék ezer árnyalatával is játszhatunk, festhetünk tavat, tengert, esőt.

img_4172_1.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr9014680638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása