Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Hóemberek a szobában - alkotás

2019. február 07. - Borsós Zsófia

Ki ne szeretne hóembert építeni?  Az alábbi cikkben szereplő hóemberek alapanyaga papír, spatula és szódabikarbóna gyurma, így nem olvadnak el és a meleg szobában is elkészíthetjük őket.

 

christmas-1300089_960_720.jpg

Kép forrása: Pixabay

Hóemberes báb/könyvjelző spatulából

Az alkotás a spatula fehérre festésével, majd szárításával indul. Ezt követően filctollal rajzolhatjuk meg az arcot, gombokat. A kalapot fekete kartonmaradékból vágtuk ki, a sál pedig dekor ragasztószalagból vagy szigetelő szalagból is készülhet. 

 

img_6752.JPG

Kép forrása: Zöld-Híd (Öko-Kuckó)

 

Hóember szódabikarbóna gyurmából

Az enyhén csillámos, hófehér gyurma receptjét korábban itt már megmutattuk. A januári családi napunkon hóembert készítettek belőle a gyerekek. Egy hurkapálca darab segítségével építették össze a három gombócot, melyre szegfűszeggel, apró magokkal, fűszerekkel varázsoltak arcot, karokat és gombokat.

 

img_6750.JPG

Kép forrása: Zöld-Híd (Öko-Kuckó)

 

Hóemberes papír girland

A gyerekszoba vidám téli díszévé válhat a hóember girland, melyet a Krokotak weblapról tölthetünk le. Ha az óvodában készítjük, akkor a gyerekek hóembereiből összeállíthatunk egy nagy közös dísz sort.

 

img_6758.JPG

Kép forrása: Zöld-Híd (Öko-Kuckó)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr5414587796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása