Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Otthon is zölden: Új év, új élet?

2019. január 09. - Borsós Zsófia

A szilveszteri időszak a nagy fogadalmak ideje, azonban sokszor az új évvel kapcsolatos elvárások és tervek nem hoznak magukkal tartós változást. Ennek ellenére elkerülhetetlen azzal foglalkozni, hogy hogyan bánunk a minket körülvevő természettel és épített környezettel. Ha 2019-ben megpróbálunk nyitott szemmel járni a fenntarthatóság témájával kapcsolatban, és beépítünk a mindennapokba egy-két környezetbarát módszert, segíthetünk bolygónk megóvásában.

new-years-eve-3883812_640.jpg

Kép forrása: Pixabay.com

 

Három téma, ami fontos szerepet kaphat a következő évben:

1. Hulladékcsökkentés

Az alábbi videó sok ötletet tartalmaz a hulladékcsökkentéssel kapcsolatban:

 

 

2. A húsfogyasztás csökkentése

A mértéktelen húsfogyasztás nagy területet és sok vizet igényel, azáltal, hogy az állat takarmányát is meg kell termeszteni, ezért a fenntarthatóság szempontjából fontos csökkenteni a húsfogyasztást. Erre jó alkalmat kínál a húsmentes hétfő mozgalom:

hh.png

Az alábbi weblapon sok hasznos információ és húsmentes recept található: https://husmenteshetfo.hu/index.php/hu/receptek

 

 

3. Csatlakozás egy környezetvédelmi kezdeményezéshez

Sok környezetvédelmi és természetvédelmi kampányt, programot szerveznek a civil szervezetek, melyhez magánszemélyként és intézményként is lehet csatlakozni. Az alábbi kiadvány a Magyar Éghajlatvédelmi Szövetség "Mozdulj a klímáért!" kampányát mutatja be.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr914551614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása