Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Így telt 2018 - jógyakorlatok, ötletek és a Zöld Óvoda pályázat változásai

2018. december 12. - Borsós Zsófia

Az év vége lehetőséget kínál a számadásra, az élmények felelevenítésére és az új célok kitűzésére is. Az alábbi írásban a 2018-as év "leg"-jeit foglaljuk össze a Zöldítő blog életéből és bemutatjuk azt is, hogy hogyan változott a Zöld Óvoda kiírás. 

calendar-1990453_1920.jpg

Kép forrása: Pixabay

A 2018-as év legolvasottabb cikke:

Ebben az évben is a sokan voltak kíváncsiak az év fájára, vadvirágára, gombájára és a többi kiválasztott élőlényre. A 2019-es évben is folytatódik a program, januárban felkerülnek majd a rövid bemutatások a blogra, de addig se feledjük az idén megismert élőlényeket:

A 2018-as év fája, vadvirága, gombája, madara, hala, hüllője, rovara és emlőse

 

A legnépszerűbb jógyakorlat 2018-ban:

Az év legolvasottabb jógyakorlata a Prücsök fesztivál a Balatonszentgyörgyi Margaréta Óvodában című anyag volt.

 

17457557_1160480310747959_2053391714484297113_n_1.jpg

 

A legtöbb olvasó által megtekintett kézműves ötlet:

Ebben az évben a farsangi készülődés témájában született Készítsünk hangszereket hulladékból! című cikket olvasták a legtöbben. Néhány kép inspirációnak:

 

A Zöld Óvoda kiírás 2018-as változásai:

 

Talán a legnagyobb változás a beadás módjában történt:

  • "Pályázatot benyújtani a jelen felhívás mellékleteként csatolt formanyomtatványok kitöltésével, és ezen teljes pályázati dokumentáció elektronikus úton, a zoldovoda@mmgm.hu e-mail címre történő megküldésével lehet. Pályázatot benyújtani kizárólag elektronikus úton lehet a fenti címre, a papíralapú pályáztatás május 1-től megszűntAz ezt követően papíralapon beküldött pályázatok érvénytelenek! Az aláírt és lepecsételt csatolmányokat pdf-formátumban kérjük benyújtani! Érvényesen pályázni csak a jelen pályázathoz tartozó a megfelelően kitöltött pályázati adatlap két példányban (egy hitelesítés után pdf-be konvertált és egy aláírás nélküli word fájl), továbbá a szükséges mellékletek teljes körű benyújtásával lehet. Kérjük, hogy a beküldött pályázat email-levelének tárgy mezőjében az óvoda alapító okiratban szereplő hivatalos nevét szerepeltessék, a helyesírási szabályoknak megfelelő (kis és nagybetűk) formában, és a csatolmányokat a kiírásban szereplő mellékletnevek szerint nevezzék el!(zoldovoda.hu / Pályázati felhívás)

 

Ellenőrzött időszakok:

zo_idoszakok.png

Forrás: zoldovoda.hu

 

Beadási határidő:

  • "A pályázat beadásának kezdő- és határideje az adott tárgyév (2018) május 1 – szeptember 5. 24.00 óra (az elektronikus rögzítés ideje).
    A tárgyév (pályázati év) szeptember 5. után beküldött pályázatok csak a következő év
    pályázati ciklusában kerülnek elbírálásra.
    " (zoldovoda.hu / Pályázati felhívás)

 

Újrapályázás

  • "Újra-pályázóként csak azok a feladatellátási helyek nyújthatnak be pályázatot, akik rendelkeznek 3 gazdasági évvel korábban elnyert Zöld Óvoda címmel. Az ennél korábban címet nyert feladatellátási helyek csak első pályázóként pályázhatnak." (zoldovoda.hu / pályázati felhívás)

 

Fontos, hogy aki 2019-ban szeretné beadni a pályázatot mindenképpen töltse le májusban az új nyomtatványokat, ne a korábban megkezdett, azóta módosított dokumentumokba dolgozzon!

A Zöld-Híd Alapítvány Zöld Óvoda mentorálási tevékenységet biztosít Baranya, Somogy és Tolna megye óvodáinak: Kimegyünk az intézményekbe, bemutatjuk a pályázatot, több Zöld Óvoda jógyakorlatait és válaszolunk a felmerülő kérdésekre, valamint segítünk a pályázat megtervezésében és átnézzük az elkészült részeket. A tanácsadási lehetőséget 2018 augusztusa és 2019 májusa között a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósítjuk meg.

Időpontot az alábbi elérhetőségeken egyeztethetnek velünk:
Borsós Zsófia (borsoszsofia.zoldhid@gmail.com, 20/293-33-23)

 

Forrás, bővebb információk, teljes kiírás:Zöld Óvoda Hálózat

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr9814468072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása