Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Őszi alkotások

2018. november 11. - Borsós Zsófia

Ősszel megformálhatjuk az ezer színben pompázó leveleket, alkothatunk termésekből és természetes anyagokból, valamint a Márton napról is megemlékezhetünk. Ehhez kínál pár egyszerű technikát az alábbi összefoglaló:

maple-leaf-1209695_960_720.jpgKép forrása: Pixabay.com

 

Őszi lombkorona 

A WC-papír guriga törzsű, karton lombú fa leveleit a kisebbek színes papírból tépheti ki, a nagyobbak formára is vághatják, akár formalyukasztó segítségével.

a.JPG

 

Őszi leveles dobozka

A Krokotak oldalról letölthető leveles dobozkát az őszi napokban citromsárga, narancssárga, piros és barna színekbe öltöztethetjük, kivágva pedig kincses dobozkaként szolgálhat a papír alkotás.

b_1.jpg

 

Márton napi liba dísz

A liba kartonból készült, a szárny pedig fehérre festett dió. Ha cérnával is ellátjuk, akkor felakasztható díszként szolgál.

d_1.jpg 

 

Őszi medál fakorongból

A medál alapanyaga egy fa korong, melybe karikában végződő csavart helyeztünk el, akasztónak. Ősszel díszíthetjük szalvétából kivágott színes levéllel, vagy matricával, esetleg rajzzal. Ha decoupage ragasztóval vagy lakkal is befedjük, tartósabb lesz a medál.   

c_1.jpg

 

 

A képek forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr6314361977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása