Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Alkotás a Föld napja jegyében

2018. április 06. - Borsós Zsófia

earth-3228308_960_720.png

Kép forrása: Pixabay

A Föld napja alkalmából készíthetünk díszeket és az újrahasznosítást is kipróbálhatjuk a gyerekekkel. Erre következik néhány ötlet:

Az alábbi két léghajó mintájában megjelenik a Föld domborzata, beszélgethetünk a víz és szárazföld színeiről miközben megfestjük vagy kiszínezzük. Az egyik alján a kosár WC-papír gurigából készült és fonallal van a léggömbhöz rögzítve, a papírból készült változatra a kedvenc állatukat rajzolhatják meg a gyerekek.

 _mg_4275.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó Oktatóterem (Zöld-Híd Alapítvány)

 

_mg_4273.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó Oktatóterem (Zöld-Híd Alapítvány)

 

A Föld színező aljára egy szívet is erősíthetünk, melyben megrajzolhatják a gyerekek, hogy hogyan vigyáznak a környezetükre. Az elkészített munkákból faliújságot is összeállíthatunk a Föld napján. 

 

_mg_4270.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó Oktatóterem (Zöld-Híd Alapítvány)

 

Az irodai hulladék papírokból, karton és pár milton kapocs felhasználásával rajzoló füzetet is készíthetünk. A borítót a gyerekek lyukasztók, pecsétek és a gyűjtő akciókból megmaradt állatos matricák segítségével díszíthetik.

 

Kép forrása: Öko-Kuckó Oktatóterem (Zöld-Híd Alapítvány)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr1113788648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása