Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Zöld jeles napok nyáron

2017. június 13. - Borsós Zsófia

Nap napja

A Nap napja 1994 óta minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső vasárnap kerül megrendezésre. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a megújuló energiaforrásokra, valamint az óvodában jó alkalmat kínál az időjárás megfigyelésére, a nyári napvédelem fontosságának tudatosítására is.

Emellett előkerülhet az égitestek, bolygók, csillagászat témája is, melyet képeskönyvek, mesék és kézműves tevékenység által is izgalmassá tehetünk. Napközis táborok szervezőinek is gazdag téma, akár egy teljes heti program megszervezésekor.

abendstimmung-51794_960_720.jpg

Kép forrása: Pixabay

 

Könyvjelző készítése maradék sötét kartonok szélének felhasználásával: 

A kartoncsíkokra folyékony ragasztóval készíthetjük el a galaxisok, csillagok és a Hold mintáját, melyet csillámmal kevert cukorral fedhetünk be. Emellett ezüst és arany zselés tollakkal is rajzolhatnak rá a gyerekek.

img_2589.JPG

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

 

 

Nap hűtőmágnes:

A nagyobb gyerekek maguk vághatják ki a különböző árnyalatú sárga papírokból a Nap korongját és sugarait, a kisebbek az előre elkészített formákat illeszthetik össze. A kép hátára elég egy kb. 2 cm x 2 cm nagyságú öntapadós mágneslap, az ajándékba kapott reklám mágneseket is felhasználhatjuk. 

 

img_2587.JPG

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

 

 

Bár idén a jeles nap után jelenik meg a havi szám, de fontos megemlékezni az alábbi jeles napról is:

Környezetvédelmi világnap

 

13240596_1047042315369556_3656723392735085816_n.jpg

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

 

Az ENSZ 1972-ben június 5-én Stockholmban megrendezett  „Ember és bioszféra” című  környezetvédelmi világkonferenciája emlékére rendezik meg minden évben a környezetvédelmi világnapot .

A 1972-es konferencia nyilatkozata szerint:

„Az embernek alapvetően joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.” 

 

Forrás és bővebb információ: Jeles napok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr3012590113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása