Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Hol laknak a jógyakorlatok?

2016. szeptember 14. - Borsós Zsófia

Egy éve működik a Zöldítő blog, és a 2015/2016-os nevelési évben sok óvodapedagógustól kaptunk jógyakorlatokat és fényképeket, amit ezúton is hálásan köszönünk!

Ez volt az első jógyakorlat a blogon 

fuszernovenyek_kozott.JPG

 

Ez volt az első olyan ismertető, ami nem pécsi óvónőtől származott

5a.jpg

 

Ezt a bejegyzést olvasták a legtöbben

 kertrendezes_053.JPG

A fejlesztéseiket és bevált módszereiket megosztók segítségével sok óvoda kapott a gyakorlatba könnyen átültethető ötleteket, ezért a tervek szerint októbertől újabb jógyakorlatokat fog bemutatni a blog.

 

Ebben a hónapban azonban a szokásostól eltérően olyan weblapokat ajánlunk, ahol az érdeklődők sok óvodai jógyakorlatot elérhetnek:

1. A Zöld Óvoda pályázati kiírás és az eredmények miatt sokan látogatják a zoldovoda.hu weblapot. Érdemes azonban a többi menüpontot is végigböngészni. Az alábbi linken  Zöld Bázis Óvodák bemutatkozása és ismertető power point prezentációja érhető el, sok kiváló ötlettel:

http://www.zoldovoda.hu/hu/bazisovodak/bazisovodak-bemutatkozasa

 

2. A budapesti központú HUMUSZ weblapján található egy jógyakorlatok menüpont, ahonnan sok ötletet meríthetünk. Az egyetlen nehézség, hogy az ovis, iskolás, egyetemi és a helyi közösség bevonásával megvalósuló programok vegyesen szerepelnek. Ennek ellenére érdemes böngészni az alábbi linken:

http://humusz.hu/oktatas/jo-gyakorlatok

 

3. A Zöld Óvoda leszünk! című sárga kiadványban nem csak a címpályázat megírásához kapcsolódó tanácsokat találunk, hanem jógyakorlatok is helyet kaptak, melyek az alábbi linken érhetőek el:

https://www.ofi.hu/sites/default/files/attachments/zoldovodahyperlink.pdf

 

4. A youtube videómegosztón is érdemes kutatni, több óvoda, módszertani intézmény töltött fel foglalkozásokat, interjúkat, így akár az ország másik felében működő ovik életébe is bepillantást nyerhetünk a technika segítségével.

A Szigethalmon működő Négyszínvirág Óvoda engedélyével közöljük az alábbi linkeket:

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr4711705259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása