Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Jógyakorlat - Keleti Városrészi Óvoda

2016. május 03. - Borsós Zsófia

A  „Zöld Óvoda”  kritérium rendszerének fontos eleme az egészségügyi szokásrendszer, az egészséges életmód, a környezettudatos szemlélet iránti igény megalapozása. Fontos feladatunk a gyermekek egészségének védelme, fejlődésükhöz szükséges egészséges környezet biztosítása. A „Mezítlábas” ösvény – a„Kneipp kúra” természetgyógyászati jellegű gyógyhatású eljárás egyike. Mire jó a Kneipp kúra?

p4220142_1.JPG


A séta során a talpat folyamatosa éri a levegő, így a vérkeringés élénkebbé válik, felfrissíti a szervezetet. Kiválóan alkalmas a keringés- és az egyensúlyérzet fokozására,izomerősítésre, izomnyújtásra. Vérkeringés-serkentés, amely vérbőséget okoz, felfrissíti az alsó végtag ereit, egészen a csípőig. Az ösvénykülönböző anyagain végigsétálva csodálatos felüdülést biztosítunk lábunknak és egész testünknek.Kedvező hatással van a felső légúti problémákra, a mellkasi és alhasi megbetegedésekre, az érrendszerre és az idegrendszerre.

0.jpg

Ha a lassan végig sétálunk az ösvényen az emlékképeink, érzelmeink a felszínre kerülnek, ahogy a talp a különböző felületekkel egymás után érintkezik. Elősegíti és gyorsítja a méregtelenítési folyamatokat.

Négy éve született meg a gondolat egy kolléganőnk fejében, alakítsunk ki hatalmas udvarunkon egy ilyen ösvényt. Az idei „Lépj - Légy Pécs Jövője”- Zöld Óvodáknak pályázat keretében tudtuk megvalósítani.

A szülőkkel megismertettük a módszer lényegét, így nem volt nehéz motiválni őket. Két munkadélután keretében mintegy 40 család sürgött - forgott az udvaron ásókkal, talicskákkal…

Mulcs, különböző méretű kavics, szürke homok, fű, fa korong, Bár a természetes anyagokat helyeztük előtérbe, az egyes részek kereteit mégsem fa deszkából gondoltuk, az időt állóság miatt inkább kész beton kerti szegéllyel oldottuk meg.

 

 

 Keleti Városrészi Óvoda

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr978683952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása