Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Jógyakorlat: Madárkarácsony

2015. december 02. - Borsós Zsófia

 Adventi az egyik legmeghittebb időszak az óvodás gyerekek életében. Mikulásvárás, ajándék készítés a családnak. gyönyörű versek, dalok tanulása és hallgatása...s mindeközben várakozás, csodavárás: hamarosan itt a Karácsony, ami annyi de annyi titkot és meglepetést tartogat. Egy Zöld óvodásnak a karácsonyi készülődés ennél sokkal több, hisz ha jó és értő kezekben nevelődik, akkor a mindennapokat áthatja a környezettudatosság.

 

 

Az " ÉRTÜNK" Munkaközösség ezért is jött létre, hogy minél érdekesebb és színesebb programokat találjanak ki a város zöld óvodáiban dolgozó óvodapedagógusok a gyerekeknek és a családoknak. 2009-ben egy őszi munkaközösségi programon pattant ki egy óvónő fejéből az ötlet: mi lenne ha, idén nem csak a város közepén, hanem újonnan átadott Köztársaság téren is állna egy nagy karácsonyfa, de erre a fára a madaraknak készítenének ehető díszeket a zöld óvodások

Az ötletet tett követte: mint a munkaközösség vezetője megkerestem a Mecsek Erdeszeti Zrt, akkori igazgatóját Káldy Józsefet, aki nagyon segítőkész volt, személyesen intézkedett hogy a legszebb fát kapják a gyerekek, egy hatalmas ezüstfenyőt. Ebben az évben kilenc zöld óvoda sok-sok gyermeke készítette az adventi időszakban nem csak a családnak, hanem apró kis madárbarátaiknak is a szebbnél szebb és madárcsőrnek izletesnél ízletesebb karácsonyfadíszt.

S mikor eljött a nagy nap, hogy együtt feldíszítsük a karácsonyfát, még a természet is velünk ünnepelt, reggelre belepte a várost a hó, hogy még nagyobb legyen a öröm. Boldogság volt látni a csillogó gyerekszemeket, ahogy élvezettel díszítik a fenyőfát, tudva azt, hogy sok kedves kis madárnak szereznek ezzel legalább akkora örömet, mint amit majd ők élnek át pár nappal később a saját karácsonyfájuk alatt. Öröm számomra, hogy idén már a hetedik Madárkarácsonyfa fog állni a Köztársaság téren...mert nem csak kapni, hanem adni is jó.

 

 A jógyakorlatot készítette: Drüszler Ildikó,

az Értünk munkaközösség megálmodója, korábbi munkaközösség vezető

 

A Városközponti Óvoda Köztársaság téri tagóvodája, az Értünk munkaközösséggel együtt azóta is folytatja a 2009-ben megkezdett hagyományt, idén 2015.12.09.-én kerül megrendezésre a program. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr498130556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása