Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

KOKOSZ-MME "Erdei Óvoda támogatás"

2015. szeptember 30. - Borsós Zsófia

A KOKOSZ és az MME közös felhívása:

"A Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (későbbiekben: KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek a Svájci - Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „Égigérő tanterem” című projekt keretében teszik közzé azt a felhívást, mely támogatási lehetőséget biztosít óvodás gyermekek erdei óvoda programban való részvételéhez minősített szolgáltatónál.

 

 

Támogathatók köre:

Magyarország területén működő olyan köznevelési intézmény (óvoda, önállóan működő székhely, tagóvoda, telephely vagy intézményegység), ahonnan legalább egy fő óvodapedagógus rendelkezik a Svájci - Magyar Együttműködési Program által támogatott ”Rajtunk is múlik” című akkreditált továbbképzés, illetve a Natura 2000 műhelymunkán való részvételt igazoló tanúsítvánnyal, oklevéllel vagy a köznevelési intézmény az erdei óvoda programját, illetve annak szolgáltatásait  olyan minősített erdei óvoda szolgáltatónál valósítja meg, illetve veszi igénybe, ahonnan egy fő elvégezte a Svájci - Magyar Együttműködési Program által támogatott ”Rajtunk is múlik” című akkreditált továbbképzést, illetve részt vett a Natura 2000 műhelymunkán, melyet tanúsítvánnyal illetve oklevéllel igazol.

A támogatási kérelmet kizárólagosan csak az óvoda képviseletére jogosult személy nyújthatja be, az erdei óvoda szolgáltató igazolásával (lásd 2. számú melléklet)!

 

A támogatás futamideje:

Támogatást a 2016. január 01. és 2016. május 13. közötti időszakra tervezett erdei óvoda program megvalósításához lehet igényelni.

A támogatás összege:

A rendelkezésre álló keretösszeg 31.789.043,- Ft. Gyermekenként az összköltség 90 % - a, maximum 10. 800,- Ft vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás igényelhető.

A támogatás biztosítja a nevelési időszakban óvodás gyermekek számára egymást követő min. háromnaposminősített erdei óvodai programban való részvétel költségeinek (étkezés, szállás, utazási költség, szakmai program)gyermekenkénti 90%-os legfeljebb 10.800 Ft-os hozzájárulását.

A támogatás másra, például eszközbeszerzésre, személyi- és bérjellegű költségekre nem használható fel!

Egy köznevelési intézmény csak egy támogatási kérelmet nyújthat be ugyanarra a támogatási időszakra. (A támogatási kérelem benyújtható egy nevelési intézményen belül működő több csoportra is, ugyanarra a támogatási időszakra.) 

A támogatás módja:

Utófinanszírozás.

A támogatási összeget a KOKOSZ, a támogatást igénybevevő intézmény által megadott bankszámlaszámra utalja, a szakmai beszámoló és a pénzügyi elszámolás elfogadását követő 30 munkanapon belül.

 

Támogatási kérelem benyújtása

A támogatási kérelmet a jelentkezési űrlap és a pénzügyi táblázat kitöltési útmutatójában foglalt tartalmi és formai követelményeknek megfelelően 1 eredeti és 2 másolati példányban, kizárólagosan postán (ajánlott küldeményként) kell feladni a következő címre: Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ), 2220 Vecsés, Budai Nagy Antal u. 78/A.

A támogatási felhívás megjelenésének napjától 2015. október 30-ig a kérelmek befogadása folyamatos.

A támogatási kérelem benyújtásának véghatárideje 2015. október 30., mely időpont alatt a postára adás dátumát kell érteni."

 

A teljes pályázat az alábbi linken érhető el:

http://www.kokosz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1125

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr97848272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása