Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Víz világnapja a szigetvári Napsugár Óvodában

2024. április 10. - Borsós Zsófia

„Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”

Antoine de Saint-Exupéry

A Víz világnapja évente ismétlődő esemény, melyet 1993 óta minden év március 22-én ünnepelnek meg. A szigetvári Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái intézmény Napsugár óvodájában - többszörösen elnyert Zöld Óvoda cím birtokosaként - a környezetvédelem és fenntarthatóság a mindennapokban érvényesülő nevelési cél. Fontos, hogy a gyerekek már óvodás korban érzékenyek legyenek környezetük megóvására, hogy a tudatos környezetvédő életvitel természetessé váljon számunkra. E törekvést támogatja az is, hogy óvodánkban a világnappá nyilvánított „zöld napokat” változatos élményt nyújtó tartalmakkal tesszük jelessé óvodásaink számára.

vizcsepp.jpg

Kép forrása: a jógyakorlatot beküldő óvoda

Az idei Víz világnapja alkalmából az óvodapedagógusok több napos projekt keretében komplex módon, jatékba integrálva változatos tevékenységekkel segítették a vízzel kapcsolatos tudás tartalmak beépülését.  Az óvodások tapasztalatokat, ismereteket szerezhettek többek között a víz sokszínűségéről, jelentőségéről és szükségességéről a víz és élet kapcsolatáról. 

A projekt zárásaként az óvoda minden gyermeke, pedagógusa és nevelést segítő dolgozója egy különleges, vízcsepp képet alkotott meg az óvoda udvarán. Az összefogást és összetartozást megjelenítő „vízcsepp flashmob” akció a tiszta víz fontosságára, az édesvíz készletek veszélyeztetettségére hívja fel a gyermekek és az őket nevelő családok figyelmét.  

 

                                                                                              Kovács-Gelencsér Szilvia

                                                                     óvodapedagógus 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr5818364479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása