Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Alkotás italos kartonból

2016. február 01. - Borsós Zsófia

A tetra pakból vagy más néven italos kartonból készülnek a tejes és a gyümölcsleves dobozok. A csomagolás sok lehetőséget kínál az alkotásra, újrahasznosításra.

tetra.png

Kép forrása: pixabay.com

Az egyik alap ötlet a pénztárca készítés, melyet mi is lelkesen mutatunk meg a gyerekekenek, főleg a szabadtéri programjaink során.

Az alábbi videóban a kecskeméti Öveges Diáklabor mutatja be a pénztárca elkészítés módját:

https://www.youtube.com/watch?v=02e-pGV1-Q4

 

Alkothatunk vitorlást is, így a csomagolás vízhatlan voltát kihasználva úsztathatjuk is az elkészített darabokat.

Hozzávalók: tetra-pak doboz, papír, színes ceruza, filc, parafa dugó, erős ragasztó, lyukasztó, olló vagy szike, hurkapálca,

Vágjuk le az italos karton doboz alját szikével vagy ollóval 4-6 cm magasságban, ez lesz a vitorlás teste. Mossuk ki a dobozt, hagyjuk megszáradni. A doboz aljába belülről ragasszunk egy kb. 1 cm vastag parafa dugó szeletet. A szeletbe szúrjuk bele a hurkapálcát, erre kerül majd a vitorla. 

A papírlapból vágjunk ki egy háromszöget, majd a függőleges felezővonalnál egymás alatt két helyen lyukasszuk ki. A két lyukon keresztül tudjuk a hurkapálcára rögzíteni a vitorlát. Mielőtt ráhúzzuk a pálcára, színezzük ki. A hajó testét szigetelőszalaggal vonhatjuk be.

 

kep4_2.jpg

 

Egyéb ötletek a pinterestről:

kep3_2.jpg

ea5b9793d8cd65c45c4554d23e8264dd.jpg

94ec1ef95801f89ead0bc81b18ae39df.jpg

 

 

Az italos kartonnal kapcsolatban sok hasznos ismeretet mutat be az IKSZ (Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés) weblapja.

http://www.italoskarton.hu/

ik.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr338343908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása