Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Javaslatok a biodiverzitás-barát intézmény kialakításához [online kiadvány]

2024. augusztus 09. - Borsós Zsófia

Szeretettel ajánljuk köznevelési intézmények számára a Magyar Természetvédők Szövetsége által létrehozott füzetet, mely számos ötletet nyújt a biodiverzitás-barát belső és külső terek kialakításához.

kep1_68.png

Kép és kiadvány forrása: MTVSZ

A biodiverzitás, a biológiai sokféleség napjainkra olyan gyorsuló ütemben csökken emberi tevékenységünk következtében, hogy fajok, életterek és életközösségek vannak eltűnőben. Magatartásunk megváltoztatása mellett a környezetpusztító tevékenységek visszaszorításával mindannyiunknak lehetősége van arra, hogy ezt a folyamatot aktív munkával meggátoljuk, hogy kis léptékben bár, de tegyünk valamilyen előremutatót, és a pozitív, segítő szándékot tettekre fordítsuk.

Az intézmények körüli, saját kezelésben lévő zöldterületek és a hozzájuk tartozó épületek kézenfekvő lehetőségeket nyújtanak arra, hogy közösségként fellépve mintát adhassunk annak használói és az odalátogatók számára.

 

Az intézmények számára összeáállított kiadvány ITT érhető el.

 

A projekt során készült lakossági kiadvány.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr1018462673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása