Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Beporzók ünneplése [Kiadványajánló]

2024. március 03. - Borsós Zsófia

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Beporzók ünneplése - foglalkozásjavaslatok a növények beporzása témára című kiadványa online, ingyenesen érhető el az érdeklődők számára.

Már évek óta felhívják a figyelmet a környezeti neveléssel foglalkozó szereplők a beporzók napjára (03.10.), ez a kiadvány is segít a jeles nap megünneplésében és a beporzók témájának feldolgozásában.

Pedagógusoknak, szülőknek ajánljuk. Beporzókkal, virágokkal foglalkozni öröm lehet mindenki számára, és jelentős pozitív hatása lehet a gyermekek fejlődésére.

beporzo_mkne.png

Kép forrása: MKNE

A virágok fontos szerepet töltenek be a kultúránkban, és ez mélyebben is igaz: virágok nélkül nem tudnánk emberhez méltó életet élni. Ugyanis a virág nemcsak látvány, nemcsak illat, nemcsak kedves vagy szerelmes ajándék, hanem fontos állomása a növényvilág zömét adó zárvatermő növények életének, a szaporodás szolgálatában. Virágból lesz a mag, de ehhez legtöbbször az is kell, hogy a szél, vagy valamilyen állat virágport szállítson az egyik virágról egy másik virág bibéjére, beporozza azt. Hazánkban ezek az állatok leginkább rovarok.

A kiadvány itt érhető el

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr2818344511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása