Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

LÉPTÉK óvodapedagógus továbbképzés valósult meg Pécsett

2023. november 03. - Borsós Zsófia
Október 11. és 13. között pedagógus továbbképzést tartott a Zöld-Híd Alapítvány Pécsett, óvodapedagógusok számára.
Köszönettel tartozunk a Magyar Természetvédők Szövetsége- Föld Barátai Magyarország-nek, hogy használhattuk a LÉPTÉK (Lelkesítő éghajlatvédelmi pedagógus továbbképzés élményalapú kalendáriummal) című akkrediált programot, melyet a Magosfa Alapítvánnyal és az Éghajlatvédelmi Szövetséggel együttműködésben dolgoztak ki. 
Legközelebb 2024 elején, a tervek szerinte januárban vagy februárban szervezünk újabb LÉPTÉK továbbképzést Pécsett.
Képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány

A LÉPTÉK továbbképzésről:

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az éghajlatváltozás mind jobban és jobban befolyásolja mindennapjainkat, életünket. Érezzük a változást a körülöttünk lévő világban, de sokszor nem tudjuk, mi miért történik, s milyen lehetséges valós megoldások közül választhatunk; egyáltalán, van-e választásunk. 

A képzés a fenti kérdésekre válaszokat, megoldási javaslatokat nyújt előadások, gyakorlatok, kiscsoportos foglalkozások és sok-sok játék bemutatásával, pozitív, a megoldásokra fókuszáló szemlélettel a tanórai és tanórán kívüli tevékenységekhez.

A továbbképzési program nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatra: az évszakokhoz kötődően mutatja be az éghajlatvédelem különféle területeit, elméletét és gyakorlatát. Többek között: az őszhöz társítja a közlekedés, a hulladékok, az energia és az étkezés témáját, a télhez a vásárlás, a faültetés, a madárbarát kert és a vegyszermentes háztartás kérdéskörét, a tavaszhoz az iskolakert, a beporzók és a helyi termékek átgondolását, a nyárhoz pedig az utazás, a víz és az idénynövények csoportját. Emellett biztos elméleti hátteret kapnak a résztvevők az éghajlatvédelem elméletéről, okairól, a fenntarthatóságról, áttekintést nyújt a nemzetközi, a nemzeti és a civil kezdeményezésekről, valamint az egyéni és közösségi megoldásokról, s az alkalmazkodás lehetőségeiről. 

Forrás: Magyar Természetvédők Szövetsége

Néhány visszajelzés az októberi alkalomról:
  • „Változatos, színes, mozgalmas, szuper!”
  • „Teljes mértékig azt kaptam, amit vártam. Sok jó ötlettel gazdagodtam.”
  • „Teljesen hasznos volt, segített az ÖKOTUDATOSSÁG, FENNTARTHATÓSÁG témakörének elmélyítésében.”
  • „Nagyon gyakorlatias volt, munkám során jól hasznosítható.”
  • „Tetszett, hogy az étkezés is tudatos és ismeretterjesztő volt. Gördülékeny, eszközök, helyek jól megválasztottak. MOTIVÁLÓ VOLT AZ EGÉSZ TANFOLYAM.”

 

 Képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány

Aki a későbbiekben szeretne részt venni szervezetünk által koordinált továbbképzésen, élhet az előregisztráció lehetőségével: előregisztrációs kérdőív.

A program az Agrárminisztérium támogatásával, a PTKF/315/2023 számú, “A biológiai sokféleség megőrzéséért a Dél-Dunántúlon” című projekt keretében valósult meg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr3518250209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása