Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Európai Mobilitási Hét - programok Pécsett

2021. szeptember 16. - Borsós Zsófia

plakat2021amn_bovitett_1_page-0001.jpg

Kép forrása, bővebb információk: Autómentes Pécs

 

INGYENES PÉCSI BUSZOZÁS ÉS PÉCSIKE HASZNÁLAT

Idén az autómentes nap alkalmából ingyenesen buszozhatunk Pécsett 2021.09.22.-én, illetve a Pécsike közösségi bérkerékpár használatakor is csak a kauciót kell megfizetnünk.

Bővebb információ: PécsMa cikk a bejelentésről

 LAKOSSÁGI KÉRDŐÍV

A szervezők célja, hogy megtalálják Pécsett azokat a pontokat, melyek kritikusak a kerékpárral való közlekedésben. A válaszok alapján összeállított adatbázist javaslat formájában a városfejlesztést, városüzemeltetést végző tervezők számára adják át, segítve a biztonságosabb és a gyakorlatban is akadálymentes megoldások kivitelezését.

A kérdőív itt érhető el: https://bit.ly/mobilitaskerdoiv

 ÖKOCACHING

Az Európai Mobilitás Hetén (09.16-22.) okostelefon használatával applikációs ökocaching játékot szervez a Ökováros-Ökrégió Alapítvány a város keleti és nyugati vége között 9 helyszínen. Kerékpárral, vagy akár egy hosszabb városi sétával is teljesíthető a kihívás. A QR kóddal elérhető pontokon a fenntartható városi közlekedéssel kapcsolatos, izgalmas kérdésekre kell válaszolni.
Az első 50 játékos, aki legalább 6 helyszínről választ küld be, öko-jutalmat kap, valamint a játék végén sorsolással további 10 öko-jutalom csomaggal ajándékozzák meg a legalább 8 pontot teljesítőket.
AUTÓMENTES NAP A KOSSUTH TÉREN
09.22.-én délelőtt előre egyeztetett óvodai csoportokat és iskolai osztályokat várunk a Kossuth térre, kerékpáros és futóbiciklis pályával, játékokkal, foglalkozással.
A kitelepülésen az Ökováros-Ökorégió Alapítvány, a Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó), valamint a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság gondoskodik a programokról, 9.00 és 17.00 óra között. A délelőtti szervezett csoportok után a délutáni időszakban családokat is várunk.

plakat_pecsihirek.jpg

Kép forrása, bővebb információk: Autómentes Pécs

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr7316687334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása