Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

VII. Pécsi Tanuló Város Fesztivál - 2023. szeptember 21-23. - programajánló

2023. szeptember 19. - Borsós Zsófia

2017-ben Pécsett több mint száz szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy legyen Tanuló Város Fesztivál, melyben a tanulás a felfedezés, öröm, megismerés és kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a Pécs Város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez. 

Helyszín és időpont: Pécsett a belvárosban (Széchenyi tér, Kossuth tér, Jókai tér és a Civil Közösségek Háza) és több városrészben,

2023. szeptember 21-23. napokon 10.00-18.00 óra között számos formában, tevékenységgel az élményszerű tanulásért a változó tanulási szokások alapján.

 308496956_7957296907677361_6355453265359439956_n.jpg

Kép és szöveg forrása: Civil Közösségek Háza Favcebook oldala

Az idei Tanuló Város Fesztivál témái:

  • Okos és kreatív közösségek 

  • Identitás • Összetartozás és hagyomány

  • Környezet- és egészségfejlesztés

A PTE és Pécs Városa partnerségére alapozva idén három napon át számos szervezet és intézmény programján keresztül több mint tíz helyszínen fedezhetők fel a fenti témák. A gazdag kínálat zöme a tanulás és a tudásátadás gyakorlati példáira építve a felfedezéses és élményközpontú ismeretszerzést tárják a látogatók, résztvevők elé. A szervezők és a támogatók számára kiemelten fontos, hogy a kultúra városában az élményszerű tanulás legyen meghatározó az egyéni és közösségi tanulási formákban, melyek e város és térsége számára alapot és lehetőséget nyújtanak egy fejlődő, nyitott és reményeink szerint versenyképes közösség formálásához. A Pécsi Napok keretében idén is megszervezett Tanuló Város Fesztivál a partnerség és önkéntesség kiváló példája. A Fesztivál programsorolója méltán tükrözi azt a sokféleséget és minőségi irányultságot, melyek a világ számos pontján az UNESCO globális tanuló városait jellemzik Pécstől Corkig, vagy éppen Bristoltól Pekingig. A Smart City/Okos Város programban megvalósuló Science Shop célja közel hozni fiatalokhoz a digitalizáció révén erősödő tudományos és technológai innovációk gyakorlati példáit. Feltárul annak valósága, hogy a tudományos ismeretek elsajátítása egyszerre öröm és haszon.

A programok listája: http://ptf.ckh.hu

A 2023. évi Pécsi Tanuló Város Fesztivál programjait a Civil Közösségek Háza koordinálja.

Forrás: Tanuló Fesztivál weblapja

 

A Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó Oktatóterem) idén is részt veszünk a Tanuló Város Fesztiválon, programjaink:

  • 09.22.-én (péntek) délelőtt Öko-Kuckó foglalkozások a Széchenyi téren (szabadtéri program) az autómentes nap jegyében (óvodás csoportok, iskolás osztályok számára) [betelt a létszám]
  • 09.22.-én (péntek) 13.00 és 18.00 között, valamint 09.23.-án (szombat) 10.00 és 18.00 között Öko-Kuckó játszóház a Széchenyi téren (szabadtéri program), kiemelt téma: heti egy húsmentes nap (Az MTVSZ kampánya keretében, a "Game on" projekt támogatásával.)
  • 09.22.-én (péntek) 16.00 és 18.00 között "Mit kapunk a természettől?" új interaktív kiállításunk bemutatása az Öko-Kuckóban (7621 Pécs, Széchenyi tér 2., 1. emelet), és vászon szütyő díszítés (Az Agrárminisztérium támogatásával, a PTKF/315/2023 projekt keretében.)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr4018197979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása